Annonce
Frederiksberg

Et træ på Frederiksberg

Katja Krøyer er stærkt utilfreds med, at træet foran hendes lejlighed skal fældes. Her ses en række træer på Frederiksberg Allé. F - Foto: FOTO: Ditte Valente/Ritzau Scanpix. .

Annonce
Annonce

Katja Krøyer

Christian Paulsens Vej 26

Man kan da ikke bare fælde et ungt og sundt træ nu, fordi det om ti år måske er blevet for stort til at stå, hvor det står.

Jeg er genbo til et træ, der står ganske tæt ved min altan på første sal på Frederiksberg. Det er selvplantet, og jeg har fulgt og fotograferet det i flere år, når det skifter farver, springer ud og taber blade. Og så tager det den ’grimme smag’ af huset overfor.

Der var pludselige rygter om, at træet skulle fældes, fordi det skyggede for husets sikkerhedskamera og en gadelampe.

Men det problem blev simpelt løst ved en beskæring af de grene, der stak for meget ud.

Jeg mødte faktisk den mand fra kommunen, der lige havde beskåret træet.

Jeg sagde til ham for sjovs skyld: »Nej, hvor er jeg lettet. Jeg var faktisk parat til at lænke mig til træet, hvis I havde planer om at fælde det.«

Efter et beskedent smil sagde han, at han faktisk var på vej til at skrive en anbefaling om at fælde træet, da det om ti år ville være alt for stort til at stå, hvor det står, og næsten med sikkerhed skulle fældes alligevel og qua størrelsen i fremtiden ville være dyrere at fælde end på nuværende tidspunkt.

Jeg troede ikke mine egne ører. Jeg håber, at Frederiksbergs træpolitik tager sig selv og træet alvorligt og lader os beboere og forbigående nyde træet de næste 10 år. Så kan man tage bestik af situationen til den tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Annonce