Annonce
Frederiksberg

Feminin atmosfære i Allégade: Tina er til glimmer og glamour

Annonce

MÅNEDENS FREDERIKSBERGBUTIK. Tina Sigsgaard er kvinden bag smykkeforretningen Blackbird Hill Copenhagen. En lille, men velbesøgt gemt perle af en butik lige over for Frederiksberg Rådhus. Alle smykker er håndlavet af Tina, der har planer om at åbne butik nummer to: Blackbird Hill Christmas.

KÅRING: Der er ikke sparet på glamouren, når man træder ind i butikken Blackbird Hill Copenhagen på den mondæne adresse Allégade 24A. Her glimter ejeren Tina Sigsgaard med sine mange smykker, eventyrlige detaljer, smukke farver og fantasifulde indretning.

Og nu kan Tina endda smykke sig med titlen ’Månedens Frederiksbergbutik’ for juni efter flere anbefalinger på Frederiksberg Bladets Facebook-siude.

»Jeg er meget overrasket, men også enormt glad for prisen,« siger Tina, da Frederiksberg Bladet og Danske Bank tropper op i butikken for at overrække blomsterbuket og diplom.

Tinas butikseventyr begyndte i 2007, da hun fandt et ledigt lokale i Ryesgade. Senere flyttede hun butikken til Brønshøj, hvor hun også bor.

»Men en dag sagde en af mine kunder, at jeg burde ligge på Frederiksberg. Så da jeg fik muligheden for lokalet her i Allégade, så slog jeg til. Det var i 2016. Jeg overtog lokalerne efter en kiosk, så det var meget kiosk’et, da jeg skulle i gang med renovering, maling og indretning,« fortæller den 40-årige autodidakte smykkedesigner.

»Jeg har rejst en del og arbejde på cafeer. Jeg har også arbejdet for andre smykkedesignere, men jeg har altid været meget kreativ og drømt om at åbne min egen butik. Det lykkedes. Jeg fik en god aftale med banken og optog et lån i min andelslejlighed. Min bankrådgiver mente, at det ville blive svært, men det er gået meget godt,« smiler Tina.

[caption align="aligncenter" width="662"]

- Foto: Foto: Martin Sørensen.

[/caption]

Annonce

Arbejder 24/7

Alle smykker er lavet af Tina - baseret på egen kreativitet og kundernes ønsker.

»Kvinder kan godt lide noget der er specielt og ikke er massefabrikeret. Og mine smykker henvender sig til mange forskellige aldersgrupper. De helt unge, kvinder på min egen alder og på min mors alder. Gennemsnitsprisen er 300 kroner, og det kan man ikke få meget for, hvis man f.eks. går til en guldsmed,« forklarer Tina, der arbejder 24/7:

»Jeg holder butikken lukket søndage og mandage, men det er produktionsdage, så jeg arbejder hele tiden. Der er stort set ingen fridage. Heldigvis har jeg en meget large mand, og så har jeg to lørdagspiger, der kommer og assisterer i butikken.«

[caption align="aligncenter" width="662"]

I værkstedet er Tina allerede gået i gang med julepynten. »Sidste år solgte jeg 500 stk. julepynt, så jeg kommer til at lave flere i år,« afslører Tina. Foto: Martin Sørensen. - Foto: Foto: Marin Sørensen.

[/caption]

Annonce

Solsorten og bakken

Tina fortæller, at butiksnavnet Blackbird Hill er en del af hendes personlighed:

»Solsorten er min yndlingsfugl. Derfor Blackbird. Jeg er opvokset på et bjerg og har boet en del år i det bakkede Skotland. Derfor Hill. Og jeg tænker, at min næste butik skal hedde Blackbird Hill Christmas. Jeg kan godt lide at lave julepynt. Det første år solgte jeg rub og stub, så sidste år lavede jeg 500 stk. julepynt. Det blev også flået væk. Så nu jeg allerede gået i gang med årets julepynt for at kunne klare den store efterspørgsel,« griner Tina, men slår fast med alvorlig mine:

»Jeg skulle meget gerne kunne åbne julebutikken i 2020 - og gerne lige i nærheden. For beliggenheden er perfekt. Mange kender det lille stykke, og man skal bare forklare, at butikken ligger lige over for Frederiksberg Rådhus, så finder de altid frem til butikken.«

[caption align="aligncenter" width="662"]

- Foto: Foto: Martin Sørensen.

[/caption]

Annonce

MÅNEDENS FREDERIKSBERGBUTIK

Annonce

Frederiksberg Bladet og Danske Bank kårer ’Månedens Frederiksbergbutik’ i marts, april, maj, juni, september, oktober og november. Blandt de udvalgte butikker kåres Årets Frederiksbergbutik i december. Månedens Frederiksbergbutik modtager diplom og hædrende omtale, mens Danske Bank giver en pengegave på 10.000 kroner til Årets Frederiksbergbutik.

Annonce

Du kan anbefale alle detailbutikker indenfor Frederiksbergs kommunegrænse på Federiksberg Bladets facebook-side: www.facebook.com/frederiksbergbladet

Annonce

Dommerpanelet består af Frederiksberg Bladets chefredaktør Jan Jeppesen, mediekonsulent Hanne Bisgaard og souschef Tonny Lauritsen fra Danske Bank på Gammel Kongevej.

Annonce

Prisvindere 2019: Studio Steptimius Krogh (marts). Oliviers & Co. (april). Butik Kornes (maj.) Blackbird Hill Copenhagen (juni.)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Frederiksberg

Er haven for alle?

Annonce