Annonce
Frederiksberg

Flere har over 50 kilometer på job: Folk på Frederiksberg pendler mere

Flere frederiksbergborgere pendler på arbejde, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Foto: Nybolig Jesper Hufeldt.
Annonce

KØRSEL: Flere og flere indbyggere i Frederiksberg Kommune pendler til og fra arbejde. Det viser nye tal fra Danmarks Statistisk, der blandt andet har undersøgt frederiksbergborgernes kørselsvaner.

Antallet af borgere på Frederiksberg, der har over 50 kilometer på arbejde, er således steget med 25,3 procent fra 2008 til 2016. Ifølge Jesper Hufeldt, som er indehaver af Nybolig Jesper Hufeldt på Frederiksberg, skyldes det blandt andet en ændring i folks opfattelse af pendlerafstand og tættere trafik i København.

»Vi er gået fra at se på pendlerafstand i kilometer til at se på det i minutter. Der bliver tættere og tættere trafik i København, og det betyder, at antallet af minutter for at komme til en arbejdsplads, der ligger i Indre By, kan være det samme som til arbejdspladsen i Nordsjælland, selvom der er en væsentlig forskel i antallet af kilometer. Derfor er der flere, der vælger en arbejdsplads længere væk – også fordi det for mange er rarere at køre på motorvej i en halv time end i tæt trafik igennem København,« fortæller han.

Ifølge Jesper Hufeldt har den stigende urbanisering også medført, at flere bliver boende i byen, efter de har færdiggjort deres studie, selvom de får job udenfor København.

»Vi får flere og flere børnefamilier her på Frederiksberg, og der er en del af dem, der har måttet acceptere, at det giver længere afstand arbejdspladsen. Det medfører selvfølgelig nogle andre prioriteter, når de skal købe bolig, for eksempel at der er gode parkeringsforhold, eller at boligen ligger tæt på en S-togsstation,« siger ejendomsmægleren og fortsætter:

»Heldigvis forbedres motorvejsnettet jo hele tiden, og det har også stor indflydelse på folks villighed til at pendle,« afslutter han.

nmb

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce