Annonce
Børn

Forældre ånder lettet op: - Nu kan vores børn se frem til en tryg skolegang

Forældrene til førsteklasserne kan nu ånde lettet op, efter det er blevet meldt ud, at den planlagte klassesammenlægning blandt førsteklasserne på Skolen på Bülowsvej alligevel ikke bliver til noget. Initiativtager for forældregruppen Johan Melchior (forrest) glæder sig over, at børnene nu kan se frem til en mere stabil hverdag.  Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Forældrene til børnene i første klasse på Skolen på Bülowsvej har svært ved at få armene ned, efter borgmesteren torsdag eftermiddag pludselig meldte ud, at man dropper den planlagte klassesammenlægning.

De seneste uger har omkring 230 forældre forsøgt at råbe politikerne på rådhuset op og få dem til at genoverveje beslutningen om at lægge fire førsteklasser på Skolen på Bülowsvej sammen til tre.

Beslutningen byggede nemlig på, hvad forældrene kalder en ren teknikalitet. Til beregning af det forventede elevtal havde forvaltningen først meldt en såkaldt frafaldsfaktor ud på 1,14 procent, som gjorde, at elevtallet ville være højt nok til at bevare de fire klasser. Efter den sædvanlige frist 1. marts blev frafaldsfaktoren ændret til 1,67 procent, og så var der pludselig 0,3 barn for lidt til at bevare klasserne.

Brug for stabilitet

Herudover har forældrene været bekymrede over, at deres børn i alderen 6-8 år skulle starte op efter et utrygt år, som har været præget af hjemsendelse og corona-restriktioner, med børn, de slet ikke har haft en chance for at lære at kende.


Børnene har virkelig brug for at opleve en stabil hverdag, og det havde ikke været til at bære, hvis det skulle sættes over styr, fordi der ændres regnemetode og så mangler 0,3 barn.

Johan Melchior, initiativtager for forældregruppen


Derfor er det en utrolig glad og lettet Johan Melchior, initiativtager for forældregruppen, som Frederiksberg LIV taler med, efter borgmester Simon Aggesen (K) torsdag eftermiddag pludselig meldte ud, at man dropper klassesammenlægningerne på Skolen på Bülowsvej.

Annonce

Bred opbakning

- Det er jo først og fremmest glædeligt for vores børn, som kan se frem til en tryg skolegang næste år efter et meget hårdt og specielt år på grund af corona. Børnene har virkelig brug for at opleve en stabil hverdag, og det havde ikke været til at bære, hvis det skulle sættes over styr, fordi der ændres regnemetode og så mangler 0,3 barn. Så vi er meget glade for, at politikerne har omgjort beslutningen, siger Johan Melchior og tilføjer:

- Vi har oplevet, at der har været bred opbakning og forståelse for situationen, også fra partierne udenfor forligskredsen, og det er vi taknemmelige for.

Forligspartierne er enige om at finde pengene i budgettet for 2021-2022. Det drejer sig om i alt 300.000 kr. i 2021 og 400.000 kr. i 2022. Sagen behandles på et møde i kommunalbestyrelsen på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce