Annonce
Samfund

Formand om jobcenterforløb: - Det er vigtigt, at kommunen er borgerens medspiller

Formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget Lone Loklindt (R) mener, at kommunens opgave i et forløb som Mette Louise Lassens skal tage udgangspunkt i dialog med borgeren og god kommunikation.  Pressefoto
I forbindelse med Frederiksberg LIVs artikel om Mette Louise Lassen har formanden for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget Lone Loklindt (R) nu bedt forvaltningen om en redegørelse.

Der var ikke mange svar at komme efter hos Frederiksberg Kommune, da Frederiksberg LIV for nyligt fremlagde den kritik, som den 41-årige borger Mette Louise Lassen rejser over for Jobcenter Frederiksberg.

Hun lider af den smertefulde gigtsygdom lupus, og har derfor kæmpet for at komme i betragtning til et fleksjob som lærer. I stedet er hun af flere omgange blevet sendt i arbejdsprøvning uden for sit fag, som læger vurderer har forværret hendes sygdom.

Efter nu at have haft et ni år langt forløb hos jobcentret, konkluderer lægerne, at hendes chancer for at komme ind på arbejdsmarkedet er blevet forringet. Og kommunens egen lægekonsulent slår fast, at hendes forløb hos jobcentret bør afsluttes.

Annonce

Unødigt lange forløb skal undgås

Frederiksberg LIV har talt med Lone Loklindt (R), som er formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget på Frederiksberg. Hun kan ikke kommentere på en personsag, men oplyser, at hun har bedt forvaltningen om en redegørelse.


Jeg synes helt personligt, at det er vigtigt, at kommunen som myndighed er borgerens medspiller. Selvfølgelig er det en kontrolopgave, man sidder med som myndighed, men den skal tage udgangspunkt i dialog med borgeren og god kommunikation.

Lone Loklindt (R), formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget


- Der er ingen tvivl om, at de lange sagsforløb ikke er ønskværdige. Nogle kommer hurtigt igennem dem, og for andre tager det desværre lang tid. Den lov, der blev indført i 2013 (førtidspensionslovgivningen, red.), har haft sine børnesygdomme og er blevet justeret undervejs. Vi har i udvalget været meget optaget af dette for at undgå unødigt lange forløb. Jeg kan dog ikke sige, om det har betydning i denne sag, siger hun.

Frederiksberg LIV ville gerne have svar på, hvorfor Mette Louise i flere omgange er blevet sendt i arbejdsprøvninger uden for sit fag, som ifølge lægerne har forværret hendes sygdom. Men Lone Loklindt kan kun svare generelt på spørgsmålet.

Annonce

Kommunen som medspiller

- Loven siger, at man skal have en bredere afklaring, hvis man ikke kan blive i sit eget fag. Det er med henblik på at blive selvforsørgende, siger hun og fortsætter.

- Vi har sat meget fokus på den gode borgerdialog og efteruddannelse som resultat af en undersøgelse, der blev lavet i 2019. Jeg synes helt personligt, at det er vigtigt, at kommunen som myndighed er borgerens medspiller. Selvfølgelig er det en kontrolopgave, man sidder med som myndighed, men den skal tage udgangspunkt i dialog med borgeren og god kommunikation. Det er jo en form for social begivenhed, og det er også det, der ligger i lovgivers intention, nemlig at man skal tilbage til at være herre over eget liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce