Annonce
Frederiksberg

Fra én til fire dage: Frederiksberg Festspil løftes til nye højder

Til højre ses Katrine Gislinge, der står bag Frederiksberg Festspil.
Tilbagemeldingerne fra sidste års udgave af Frederiksberg Festspil har været så positive, at den nu udvides fra én til fire dage. Festivaldirektør Katrine Gislinge håber, at flere unge bliver draget af den klassiske musik.
Annonce

I 2019 var det for første gang muligt at opleve Frederiksberg Festspil i Møstings Hus, da der på en enkelt dag blev afholdt tre koncerter.

Den positive respons fra sidste år har dog medført, at Frederiksberg Festspil i år vil være en musikfestival, der løber over fire dage, og hvor koncerterne blandt andet vil kunne opleves i KU.BE, Betty Nansen Teater, Konservatoriets Koncertsal og Bakkehuset.

I løbet af de fire dage 17.-20- september vil man kunne opleve en række internationale og danske kunstnere, der mødes i en blanding af kunstarter og genrer. Det fortæller festivaldirektør Katrine Gislinge:

- Min drøm er egentlig bare at lave noget fantastisk. At lave noget magisk og vise, hvad kunstarterne kan sammen, og hvad kunsten i det hele taget kan. Ved at sætte de forskellige genrer sammen og lade dem spejle sig i hinanden, kan man måske høre noget helt nyt, fortæller hun til Frederiksberg Fonden.

Annonce

Klassisk musik for alle

Katrine Gislinges ønske med festivalen er blandt andet, at den klassiske musik skal udbredes til det unge publikum, der ikke typisk er dem, der er flest af til den type koncerter.


Min drøm er egentlig bare at lave noget fantastisk. At lave noget magisk og vise, hvad kunstarterne kan sammen, og hvad kunsten i det hele taget kan.


Festivaldirektøren fortæller nemlig, at hun gennem sin tid har oplevet, at den klassiske musik favner bredere rent aldersmæssigt rundt omkring i verden. Hun mener derfor, at det bestemt er muligt at opnå det samme på Frederiksberg og i Danmark generelt.

-Den klassiske musik indeholder temaer, som er evigtgyldige, og i den klassiske musik, synes jeg jo, at man finder nogle mere indadvendte nuancer af det at være menneske, og som beriger os som individer. De unge skal også føle sig inviteret ind i det og føle, at den oplevelse er møntet på dem og ikke på den musikuddannede eller morfar. Det kunne være en stor drøm at få det til at ske, og jeg er sikker på, at det er muligt, for jeg har set det rundt i verdenen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce