Annonce
Frederiksberg

Fra taber til højdespringer: Frederiksberg rykker frem på liste over erhvervsvenlige kommuner

Borgmester Simon Aggesen (K) er glad for Frederiksbergs placering i en ny analyse af erhvervsvenlighed blandt kommunerne. Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce

I 2015 var Frederiksberg blandt de ti mindst erhvervsvenlige kommuner i Danmark, men i dag ser situationen noget anderledes ud. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri, som sammenligner landets kommuner på en række forskellige områder.

Frederiksberg Kommune ligger nu i toppen som nummer seks blandt hovedstadens 28 kommuner og er på landsplan sprunget fra en plads som nummer 51 til nummer 30. Placeringen glæder borgmester Simon Aggesen (K), som også er formand for Frederiksberg Erhvervsråd.

- Vi har i kommunalbestyrelsen de seneste år lagt os i selen for at imødekomme erhvervslivet på en række punkter. Vi har blandt andet nedsat byggesagsgebyrerne til det halve. Det skal være nemt at drive virksomhed på Frederiksberg, samtidig med at vi skal værne om byen. Jeg synes, vi har fundet en god balance, og det bekræfter analysen fra Dansk Byggeri, siger borgmester Simon Aggesen (C).

Det er blandt andet halveringen af byggesagsgebyrerne, som har bidraget til at forbedre kommunens placering, men også områder som indkomstskat, udlicitering, erhvervsaffald, nyledige i arbejde og udbud er med i den samlede vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor er ledelsen i Grænseforeningen?

Underholdning

Wivel og Frobenius er vilde med ord

Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Galleri

Nordens Plads og de skjulte perler

Frederiksberg

Gratis hul i øret

Klumme

Manden på risten

Debat

Teksten på stenen er absurd

Annonce