Annonce
Frederiksberg

Frederiksberg afskaffer betalingsparkering under coronakrisen

Annonce

I de kommende uger gælder søndagens p-regler hver dag på Frederiksberg. Det betyder, at bilister fra 25. marts til foreløbigt 13. april ikke skal betale for at parkere på Frederiksberg.

Den politiske krisegruppe på Frederiksberg, som består af alle relevante udvalgsformænd m/k, har besluttet at lempe p-reglerne under coronakrisen. Det oplyser borgmester Simon Aggesen (K).

Beslutningen kommer først og fremmest for at sikre, at de mange, der gør en særlig indsats under coronakrisen, ikke skal spekulere på prisen for at tage bilen på arbejdet.

»Der er helt utroligt mange medarbejdere, der gør en særlig indsats og som arbejder ekstra meget i disse uger. Det mindste, vi kan gøre, er, at give dem mulighed for at tage bilen uden at skulle betale for parkeringen,« udtaler Simon Aggesen.

Annonce

Parkeringsvagter bliver til parkvagter

Også formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), glæder sig over beslutningen:

»Der er så lidt trafik for tiden, at det ikke giver mening at kræve betaling for parkering. Samtidig kan vi bruge cityassistenterne til at hjælpe borgerne med at holde afstand i vores parker og pladser, så det er en helt naturlig konklusion at sløjfe betalingen,« siger han.

Byens p-vagter er fortsat på gaden - dog med mindre bemanding som et led i kommunens kriseberedskab. De holder øje med byen og er særligt opmærksomme på, at ingen biler spærrer for brandveje eller på anden måde holder så de er til gene for færdselssikkerheden.

Beslutningen gælder foreløbig til 13. april. Den berører ikke beboerlicensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Frederiksberg

Er haven for alle?

Annonce