Annonce
Sundhed

Frederiksberg Forsyning: Sådan får du en sms næste gang vandet er forurenet

Frederiksberg Forsynings sms-service finder du på frb-forsyning.dk/sms. Foto: Bo Børresen
Frederiksberg Forsyning har gravet et spadestik dybere for at opklare, hvorfor så relativt mange borgere ikke fik en sms-besked om, at byens drikkevand var forurenet.

Først var udmeldingen fra Frederiksberg Forsyning, at kun borgere med taletidskort, hemmeligt nummer eller firmamobil var blevet "snydt" for den sms, som forsyningsselskabet sendte ud lørdag aften med en opfordring til at koge drikkevandet grundet fund af colibakterier i byens vandforsyning.

Det rejste en mindre storm af henvendelser fra borgere, som kunne forsikre, at de hverken havde taletidskort, hemmeligt nummer eller firmamobil og alligevel ikke havde modtaget en sms.


Idet du opretter et abonnement hos en teleudbyder, skal du aktivt tage stilling til, om mobilnummeret må opgives i oplysningstjenester.

Lotte Lindboe


Det har efterfølgende fået Frederiksberg Forsyning til at undersøge sagen nærmere. Lotte Lindboe, kommunikationskonsulent hos Frederiksberg Forsyning, fortæller:

- Hvis din mobiltelefon er registreret på en Frederiksberg-adresse, så er du i udgangspunktet tilmeldt forsyningens sms-service. Vores leverandør, der står for sms-servicen, henter mobildata fra teleselskaberne. Idet du opretter et abonnement hos en teleudbyder, skal du aktivt tage stilling til, om mobilnummeret må opgives i oplysningstjenester som Krak og 118.dk eller til for eksempel Frederiksberg Forsynings sms-service.

Annonce

Mobildata fra teleselskaber

Lotte Lindboe fortsætter:

- Hvis du har sagt nej til det, så er du ikke automatisk med i vores sms-service. Derudover er du heller ikke automatisk med, hvis du har hemmeligt nummer eller bruger taletidskort eller hvis mobilabonnementet bliver betalt af din arbejdsgiver og er registreret med arbejdsgiverens adresse, siger hun og slår fast:

- For automatisk at være med i Frederiksberg Forsynings sms-service er det ikke tilstrækkeligt, at du har skrevet dit mobilnummer ind på Krak, hvis du for eksempel har en firmamobil, for vores leverandør henter som nævnt mobildata fra teleselskaberne. Ifølge vores leverandør af sms-service er disse lister yderst sjældent mangelfulde.

Annonce

Tjek om du er tilmeldt

Lotte Lindboe opfordrer til at sikre sig, hvorvidt man er tilmeldt eller ej:

- Hvis du er i tvivl, så kan du altid tilmelde dig Frederiksberg Forsynings sms-service på frb-forsyning.dk/sms. Er du allerede tilmeldt, så får du det at vide, når du går i gang med at tilmelde dig, siger hun og tilføjer:

- Skulle du - mod forventning - opleve problemer med tilmeldingsmodulet, så kan du sende en mail til service@frb-forsyning.dk med navn, adresse og telefonnummer, så vil vi hjælpe med at tilmelde dig sms-servicen.

Det er ikke kun, når der er risiko for forurenet vand i din ejendom, at Frederiksberg Forsyning sender sms'er ud om. Det kan også være, når der er brud eller en planlagt renovering af vand-, varme-, gas-, kloak- eller fjernkølingsrør.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce