Annonce
Uddannelse

Frederiksberg Gymnasium bryder tendensen: Oplever en markant fremgang i ansøgertallet

Frederiksberg Gymnasium har oplevet en stor søgning. Her to af skolens nuværende elever: Viola og Mads fra 3. U. Pr-foto

1. marts var skæringsdato for de kommende gymnasieelevers valg af gymnasium. På trods af, at færre elever på landsplan valgte gymnasiet i år, kan Frederiksberg Gymnasium glæde sig over en markant fremgang i ansøgertallet i forhold til sidste år.

Helt præcist søgte 347 elever Frederiksberg Gymnasium som førsteprioritet, hvilket betyder, at gymnasiet på Falkoner Plads i år er et af de allermest søgte gymnasier i københavnsområdet. Særligt andelen af elever, som har bopæl på Frederiksberg er steget markant.

Frederiksberg Gymnasiums rektor, Maja Bødtcher-Hansen, har flere bud på fremgangen:

Annonce

- Det er uden tvivl en række forhold, der er gået op i en højere enhed. For det første igangsatte vi for tre år siden profilen 'Kompetent medborgerskab', som er kendetegnet af, at høj faglighed går hånd i hånd med stærke fællesskaber og innovation. Der er opstået en masse nye elevudvalg på skolen de seneste år, og rigtig mange elever giver udtryk for, at de synes, det er fedt at kunne være med til at forme og præge de tre år på gymnasiet.

I alt otte nye klasser starter op på Frederiksberg Gymnasium efter sommerferien. Til den tid håber Maja Bødtcher-Hansen på et mere normalt skoleår:

- Coronaen har vanskeliggjort mange af de normale aktiviteter. Jeg håber inderligt, at grundstenen i skolens profil med to højskoleophold i starten af 1. g kan blive gennemført til efteråret. Højskoleopholdene skaber et fantastisk fundament for det at gå i gymnasiet og giver vores elever en masse gode oplevelser med i bagagen, fastslår skolens rektor.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Dødsbilist anker ikke dom om uagtsomt drab på femårig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Sygeplejerskestuderende filmede i smug: Dømt til behandling for sine krænkelser

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Anklager: Meget på spil i sag om dødsulykke med barn

Alarm112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Mest læste

Alarm112

20-årig dømt for stribevis af voldtægter og dødstrusler

Seneste nyt

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce