Annonce
Frederiksberg

Frederiksbergs Huslejenævn hjælper investeringshaj med at snyde pensionister

Jens Degett retter skarp kritik af Frederiksberg Huslejenævn, som han mener hjælper investeringsfonden Akelius med at snyde beboerne på Duegården. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: For næsten tre år siden blev andelsboligforeningen Duegården med 180 lejemål erklæret konkurs og opkøbt af den svenske investeringsfond Akelius. Huslejen for de beboere, som var andelshavere, har siden været uafklaret.

Loven siger, at i tilfælde af konkurs skal de tidligere andelshaverne betale samme omkostningsbestemte husleje som andre lejere i ejendommen. I vores tilfælde er der cirka 125 tidligere andelshavere, som sandsynligvis hver betaler over 3.000 kroner for meget hver måned. Det er omkring fem millioner kroner om året.

Sagen blev indbragt for huslejenævnet i efteråret 2017. Nu, 900 dage senere, sylter Frederiksberg Kommunes huslejenævn stadig sagen. Hele ejendommen er under omfattende renovering.


Man får fornemmelsen af, at huslejenævnet bare venter på, at renoveringen er gennemført, så Akelius kan hæve huslejen på grundlag af renoveringen.

Jens Degett


Man får fornemmelsen af, at huslejenævnet bare venter på, at renoveringen er gennemført, så Akelius kan hæve huslejen på grundlag af renoveringen. Selvom ejendommen ikke er i ordentlig stand, opkræves markedsleje på omkring 1.700 kroner/m2 for nyudlejede lejligheder.

Størstedelen af lejerne er ældre pensionister. Under coronakrisen har vi dagligt været invaderet af horder af håndværkere, som uden beskyttelse er gået gennem vores stuer fra tidlig morgen til sen aften. Ikke alle har kunnet klare strabadserne. Min nabo til højre døde, lige før covid-19 ramte os. Til den anden side blev manden indlagt med covid-19 og kom aldrig tilbage fra hospitalet.

Det ville klæde huslejenævnet at få afklaret sagen om huslejerne i Duegården snarest, så beboerne kan få deres for meget betalte husleje tilbagebetalt.

Svar fra Thomas Wohlert, vicedirektør i Frederiksberg Kommune

Kære Jens

Jeg har desværre ikke mulighed for at kommentere konkret på sager, som Huslejenævnet har under behandling.

Men jeg kan bekræfte, at vores huslejenævn i 2017 modtog en ganske stor sagsmængde fra lejerne i Duegården. De mange sager handler om lejefastsættelsen for de tidligere andelshavere, som ved andelsforeningens konkurs blev lejere. Det er en ret kompliceret sag juridisk set, og der er indtil videre begrænset praksis at støtte sig op ad. Derfor tager det desværre noget tid at behandle sagerne, for nævnet skal naturligvis som altid behandle sagerne på et oplyst og korrekt grundlag. Men de er i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frederiksberg – et vidt begreb

#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Klumme

At vente på døden

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Annonce