Annonce
Frederiksberg

Frederiksbergs ukronede dronning: »Min tur til at få teaterflisen«

Annonce

På Frederiksberg bor en kvinde. Hun har boet på Frederiksberg i snart 40, og hun elsker Frederiksberg af hele sit hjerte. Selvom hun ikke er født på Frederiksberg, får man hurtigt det indtryk af at hun er: Frederiksberg ukronede dronning. Også kendt som Vivienne Mckee.

»Jeg elsker simpelthen alt ved Frederiksberg. Prøv lige at se ud. Er det er ikke bare fantastisk,« er noget af det første som Vivienne Mckee siger med sin engelske accent, da Frederiksberg Bladet har inviteret hende til en kop cafe au lait og en samtale om Frederiksberg.

Annonce

London Toast Theatre

Britisk fødte Vivienne Mckee er entertainer, komiker, manuskriptforfatter, skuespiller og ikke mindst hjernen og manuskriptforfatteren bag det satiriske show, ’London Toast Theatre’. Et show, der spiller for udsolgte sale, når forestillingen’ Crazy Christmas Carbaret’ hvert jul åbner dørene i Glassalen, Tivoli.

Vivienne Mckee startede som skuespillerinde, da hun var 21 år.

Annonce

Satire-dronningen Vivienne Mckee

Det er bevidst, at Vivienne Mckee bruger satire.

»Comedy is a serious business,« siger Vivienne Mckee og slår over i dansk.

»Satire kan bruges til at deale med politiske emner. Det er en genial metode til at synliggøre og highlighte politiske emner.

Igennem satire griner folk og tænker derved over alvorlige emner på en anden måde,« siger Vivienne Mckee og slår over i en alvorlig mine: »Vi er heldige ,at vi kan bruge politisk satire i Europa.«

Annonce

Snart 40 år på Frederiksberg

Vivienne Mckee flyttede fra London til Frederiksberg i 1980. Hun arbejdede som skuespillerinde i London, men som i så mange andre eventyr, blev hun forelsket, og efter at have levet i et langdistance forhold, flyttede hun til Danmark, da hun blev gravid.

Hendes kæreste boede i en lille kvistlejlighed på Nørrebro, og da graviditeten var en realitet, friede han og de flyttede til Frederiksberg.

»Jeg har snart boet her 40 år, og jeg kommer til at dø her, siger Vivienne Mckee der ligner en der har mindst 100 år at leve i endnu.

Annonce

Wide open spaces

»Jeg har følelsen af, at vejret skifter, så snart jeg kommer til Frederiksberg,« siger Vivienne Mckee og smiler, da Frederiksberg Bladet spørger, hvad hun elsker allermest ved Frederiksberg.

Hun retter sine øjne mod et stort vindue ud mod Frederiksberg Alle.

»Se selv! Solen skinner udenfor. Er det ikke bare skønt?«

Vivienne, der som en royal, har en smuk nistret brun hat med filtblomst i brun, sort og hvid, holder en kort pause og kigger drømmende ud på Frederiksberg Alle. Hendes energi smitter. Efter en pause, hvor Vivienne og undertegnet kigger drømmende ud på Frederiksberg Allé, fortsætter hun:

»På Frederiksberg har vi brede gader, masser af træer og grønne områder, og det er det jeg elsker ved Frederiksberg. Jeg elsker wide open spaces.«

Annonce

Små hyggelige cafeer

»Frederiksberg Alle er en af de smukkeste boulevarder, jeg har set. Der er ikke mange boulevarder, hvor der for enden er så smuk en park - måske en af de smukkeste, jeg har set,« siger Vivienne Mckee meget overbevisende og fortæller, at hun ofte nyder Frederiksbergs mange små hyggelige cafeer og ikke mindst de unikke speciel-butikker, som bliver mere og mere sjældne i resten af København.

»Også er her masser af frisører,« siger hun og griner, mens hun tager sig let til sit lyse hår der sidder perfekt unde hatten. Hun ligner bestemt ikke en der er fyldt 70 år.

Annonce

Læser og går samtidig

Søndermarken er en af Vivienne Mckee foretrukne parker. Det er typisk her, hun øver replikker og får ideer. Ideer, hun skriver ned i sin lille notesbog.

»Jeg øver mine replikker og får ideer, når jeg går rundt i Søndermarken. ’Jeg love Søndermarken,’« siger Vivienne Mckee og slår let ud med armene og fortæller, at hun er kendt som hende , der kan gå tur med sin hund samtidig med at hun læser.

»Der engang var en der sagde til mig: ’Åh, du læser altid, mens du går,« siger hun og griner.

Annonce

Minder fra Paris

Det er tydeligt, at Vivienne Mckee har et specielt forhold til Frederiksberg, og efter at have snakket frem og tilbage om ungdommen i England, Californien, Australien og ikke mindst Paris, går det op for hende, at hendes forkærlighed til Frederiksberg skyldes, at Frederiksberg minder hende om hendes ungdom i Paris.

»Jeg levede meget af mit ungdomsliv i Paris. De franske boulevarder. Jeg elskede dem. Alle de bedste minder jeg har, er fra Paris.

Det er måske derfor jeg føler mig så hjemme her på Frederiksberg. Det minder mig om min ungdom, siger Vivienne og kigger igen ud på Frederiksberg Alle med kærlighed i øjnene hvorefter hun tager en ny tår af sin cafe au lai.

Teaterflisen

Du virker lidt som kvinden der har levet din drøm ud. Er der noget du mangler?

Vivienne Mckee kigger op fra sin cafe au lait og siger med et glimt i øjet:

»Jeg har aldrig fået en teaterflise. Jeg tænker hvert eneste år: ’Hvor mange år skal man bo her på Frederiksberg for at blive nomineret?’

Der er så mange, der har fået teaterflisen, som ikke engang bor på Frederiksberg. Jeg har boet her i næsten 40 år og har i al den tid sat en ære i at bidrage til scenekunsten i Danmark. Vi spiller for udsolgte huse hvert år. Er det ikke snart min tur til at få teaterflisen? » siger hun og smiler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Er haven for alle?

Frederiksberg

Skolehaverne skal prioriteres

Annonce