Annonce
Byudvikling

Frem med viskelæderet: Frederiksberg-kortet skal ændres

Det hører til sjældenhederne, at topograferne skal have fat i viskelæderet for at ændre Frederiksberg-bykortet. Foto: Bo Børresen
Anlægget af en underjordisk parkeringskælder bag Frederiksberg Rådhus vil medføre, at Frederiksberg Bredegade ændrer udseende. Det hører til sjældenhederne, at det frederiksbergske bykort justeres.

I 1974 blev Dronning Olgas Vej forkortet, så den ikke længere munder ud i Nordre Fasanvej. Det skete for at gøre plads til bebyggelsen ’Stjernen’. I 1988 så Dalgas Have ved Dalgas Boulevard dagens lys. Fem år senere kom Nimbusparken til, og i 2006 skød Flintholm-kvarteret med Dirch Passers Allé og alle sidevejene op i den vestlige del af Frederiksberg.

Lægger man dertil, at Danmarksgade ved Vodroffs Tværgade blev nedlagt i begyndelsen af 1970'erne, så er det i store træk, hvad der er sket af ændringer af Frederiksberg-bykortet i nyere tid. Det hører med andre ord til sjældenhederne, at topograferne skal have fat i viskelæderet for at ændre det lokale bykort.

Frederiksberg Bredegade vil inden for et par år tage et noget skarpere sving end tilfældet er i dag. Illustration: Frederiksberg Kommune og JFMedier

Men inden for et par år sker der noget. Det er ganske vist en lille ændring, men dog en ændring. I takt med at anlæggelsen af den underjordiske parkeringskælder bag Frederiksberg Rådhus tager form, så ændrer Frederiksberg Bredegade sin strækning.

I stedet for som nu at munde ud i Smallegade over for nummer 26B, så vil Frederiksberg Bredegade blive forkortet og slå et noget skarpere sving for i stedet at ramme Smallegade over for Hospitalsvej. T-krydset Smallegade/Hospitalsvej vil med andre ord blive omdannet til et reelt vejkryds bestående af Hospitalsvej og Frederiksberg Bredegade på hver sin side af Smallegade.

Annonce

Den brede blev smallest

Navnet Frederiksberg Bredegade blev brugt i vejviserne gennem hele 1800-tallet, men først officielt vedtaget 12. september 1927. I 1700-tallet blev den kaldt Frederiksbergvejen. Efter anlæggelsen af Smallegade i 1697 blev den kaldt 'den brede gade'. Det blev til Bredegade, og for at undgå forveksling med Bredgade i København, ændredes navnet til Frederiksberg Bredegade.

Da Frederiksberg Rådhus stod færdigt i 1953, var der sket så mange ændringer ved de omkringliggende veje, at Smallegade var blevet bredere end Bredegade, hvilket også gør sig gældende den dag i dag.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce