Annonce
Politik

Fri for kommunen: SF vil fritage borgere for digital post i weekender og ferier

- Der er grund til at tage det dybt seriøst, at ikke alle borgere lever gnidningsfrit med kommunikation fra det offentlige, fastslår Balder Mørk Andersen. Foto: Bo Børresen

- Vi har alle brug for at holde mentalt fri. Derfor har SF på Frederiksberg Rådhus fremsat et forslag, som skal sikre, at Frederiksberg Kommune ikke sender digital post til borgerne i weekender og ferier.

Sådan lyder det fra SF's medlem af kommunalbestyrelsen, Balder Mørk Andersen. Han uddyber:

- Der er grund til at tage det dybt seriøst, at ikke alle borgere lever gnidningsfrit med kommunikation fra det offentlige. Nogen kan være presset af en sag i Familieafdelingen, en anden kan være kørt skævt med sagsbehandleren i jobcentret. Ofte kan der være helbredsmæssige årsager til, at en person oplever det som et stort mentalt pres at modtage den digitale post fra kommunen. I visse tilfælde kan et enkelt brev fra kommunen risikere at vælte læsset for en borger i løbet af en weekend eller totalt fjerne glæden ved en ferie, siger SF'eren og fortsætter:

- Vi ønsker at fremme et helhedssyn på det enkelte menneske fra kommunens side. Det indebærer også at tage hensyn til, hvordan borgerne oplever og kan reagere på kommunikation fra kommunen. Derfor stiller vi på næste møde i kommunalbestyrelsen forslag om at det sikres, at borgerne ikke modtager digital kommunikation fra kommunen i weekender og ferier. Og weekenden skal begynde fredag middag, så vi undgår situationer, hvor en misforståelse ikke kan opklares dagen derpå, men borgeren må gå med en knude i maven frem til mandag.

Balder Mørk Andersen tilføjer:

- Der kan være områder og situationer, som kan undtages, hvis det vurderes at være nødvendigt at få kommunikationen frem.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Børnevelfærd før profit

Sundhed

Frederiksberg Forsyning: Sådan får du en sms næste gang vandet er forurenet

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Annonce