Annonce
Flygtningehjælp

Gør som Vilhelm: Tegn en velgørende tegning

Vilhelm med sin tegning og sin mor, Mette Feifer, hjemme i lejligheden i Schønbergsgade. Foto: Bo Børresen
Vilhelm Feifers tegning på DRC Dansk Flygtningehjælp-hjemmesiden tegnethjem.dk har allerede indsamlet byggematerialer til syv flygtningefamilier i Bangladesh, som stod uden tag over hovedet.
Annonce

På grund af den verserende coronapandemi har DRC Dansk Flygtningehjælp måttet erstatte den traditionelle landsindsamling på gaden med en digital indsamling. Danske børn opfordres til at tegne et hjem og lægge tegningen op på tegnethjem.dk og på den måde samle donationer til flygtninge, der mangler tag over hovedet.

Fem-årige Vilhelm Feifer fra Schønbergsgade har taget imod opfordringen og tegnet et hjem, som lige nu ligger på tegnethjem.dk og samler penge ind. Indtil nu har Vilhelms tegning indbragt 1.542 kroner. Eftersom Dansk Flygtningehjælp kan sørge for byggematerialer til et hjem i Bangladesh for bare 218 kroner, så betyder det, at foreløbig syv familier er blevet hjulpet til tag over hovedet.

Annonce

En god snak

Vilhelms mor, Mette Feifer, glæder sig over Dansk Flygtningehjælps initiativ, der blandt andet har kastet en god snak med Vilhelm af sig:

- Vi har på en blød måde talt om flygtninge og dét at mangle et hjem. Det er svært at begribe, når man er så heldig at være vokset op i et smørhul som Danmark, siger Mette Feifer og fortsætter:


Tegningen gav anledning til, at Vilhelm og jeg kunne tale lidt om, at der er nogen mennesker i verden, som ikke har så meget som os.

Mette Feifer


- Jeg støtter i forvejen Dansk Flygtningehjælp med et beløb hver måned, og syntes at tegningen var en god måde at støtte mere op ved at dele den med mine venner på Facebook og med mine kolleger. Tegningen gav anledning til, at Vilhelm og jeg kunne tale lidt om, at der er nogen mennesker i verden, som ikke har så meget som os - og at vi kan hjælpe dem.

Vilhelm har tegnet et hjem, der på mange måder ligner den lille etageejendom i Schønbergsgade, hvor han bor med sin mor: Dannebrogsvinduer, en stor port og kviste på taget.

Generalsekretær hos DRC Dansk Flygtningehjælp, Charlotte Slente, glæder sig over, hvordan kampagnen har medvirket til, at der bliver tegnet hjem i hele landet:

- Der er desværre næsten 80 millioner mennesker på flugt, så dét at vi kan skaffe tag over hovedet på bare nogle af dem, betyder alverden for deres sikkerhed og overlevelse.

Indsamlingen løber til og med 8. november.

Annonce
Annonce
DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce