Annonce
Frederiksberg

Gammel Kongevej er i julehumør

Annette Finseth fra Rue 153 på Gammel Kongevej. - Foto: Heidi Engelund

Nissepiger med julemusik og brændte mandler er noget af julehyggen i december på Gammel Kongevej. Netværksgrupper står bag events og livet på den lokale vej.

Annonce

Der kommer til at ske lidt af hvert på Gammel Kongevej i anledningen af december.Vejen er hoppet i de grønne klæder i form af udsmykningen med gran og julebelysning.

En af intiativtagerne bag julehyggen er Annette Finseth, der har butikken Rue 153 på Gammel Kongevej 155.

»Det er Emilie, der har malet mit vindue. Hun går i 2. g. på Falkonergårdens Gymnasium og har selv fundet på ideen med at male mit butiksvindue, og hun har gjort det så fint lige som sidste år,« fortæller Annette Finseth.

Står man udenfor og kigger ind gennem butiksvinduet, så er det næsten som om, at der hænger et tungt, rødt velourgardin i vinduet.

Annonce

Brændte mandler

Annette Finseth fortæller, at hun synes, det er vigtigt med at involvere de unge fra Frederiksberg i juleriet, ja faktisk hele året.

»Vi har unge mennesker fra Tre Falke Skolen, der kommer og byder på brændte mandler,« fortæller hun.

De unge vil blandt andet stå 7. december ved Danske Bank på Gammel Kongevej fra kl. 11-14. Men også 14. og 21. december kan det juleshoppende folk nyde juleknasen et sted på Gammel Kongevej.

»Og så har vi de kære nissepiger, der deler pebernødder ud, dog ikke hvis det regner. Det er tredje år i træk, og det er meget populært at være med, så vi har lagt et nissevagtskema,« smiler hun.

Nissepigerne er rundt omkring på Gammel Kongevej 7., 14. og 21. december, og byder på pebernødder til de forbipasserende. Men ikke nok med det, så har de også julemusik med.

De fire nissepiger går rundt mellem kl. 11-14.

Annonce

Stå sammen om byen

Annette Finseth fortæller, at flere af butiksejerne er gået sammen i forskellige netværksgrupper, blandt andet en kaffegruppe, der mødes en gang om måneden.

Frederiksberg Erhverv har lavet et gadelaug, oplyser hun.

»Vi skal have lavet en strategiplan for Gammel Kongevej. Det er en lang proces, og vi vil jo gerne have det sker i morgen,« smiler hun og fortsætter:

»Jeg synes, vi skal stå sammen både borgerne og butikkerne, det er jo vores alle sammens by, og vi vil gerne have den funkler. Hvis der er borgere med gode ideer, så vil vi gerne høre om det,« siger hun.

Annette Finseth mener, at netværksgrupperne giver et bedre sammenhold. Det gode samarbejde har gjort, at der blandt andet har været oplevelser som Late Night og Frederiksberg Dage på Gammel Kongevej.

»Det handler jo meget om, at vi skal have gang i vores lille by, der har så meget at byde på,« siger hun.

Undrer du dig over, hvorfor Annette Finseths butik heder Rue 153 og ligger i 155?

Årsagen er, at hun flyttede butikken på et tidspunkt, men hun havde ikke lyst til at skifte butikkens navn.

Annonce
Annonce
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce