Annonce
Debat

Jan E. Jørgensen: Genåbningen af Platanvej giver ikke væsentligt mere trafik

- Vi forventer en bedre trafikafvikling, idet det er prioriteret, at trafikken fordeles på flere parallelgående lokalveje, skriver Jan E. Jørgensen om situationen på Platanvej. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: Genåbningen af Platanvej giver stadig debat – og det er forståeligt, for dem der bor på vejen, har i snart mange år vænnet sig til fred og ro – mens dem, der bor på nabovejene har glædet sig til at slippe for den ekstra trafik, som de har måttet lægge øre til, mens Platanvej har været lukket.

Det er korrekt, at den samlede trafik gennem Frederiksberg forventes at være større efter genåbningen end under nedlukningen. Det skyldes, at lukningen har medført, at trafik er flyttet til andre veje på Frederiksberg, men også at noget af trafikken har fundet helt nye veje uden om Frederiksberg.

Den trafik, der før fandt nye veje, forventes i et vist omfang at finde tilbage.

Imidlertid er det ikke korrekt, at genåbningen af Platanvej giver anledning til væsentligt mere trafik isoleret set. Vi forventer derimod en bedre trafikafvikling, idet det er prioriteret, at trafikken fordeles på flere parallelgående lokalveje.


Imidlertid er det ikke korrekt, at genåbningen af Platanvej giver anledning til væsentligt mere trafik isoleret set. Vi forventer derimod en bedre trafikafvikling.

Jan E. Jørgensen (V)


Frederiksberg Kommune har stort fokus på at skabe en by, hvor man nemt kan vælge at gå, cykle og anvende den kollektive trafik. Det er jo derfor, vi blandt andet investerer i mere metro, flere cykelstier, flere el-busser samt bedre infrastruktur for el-biler.

Det er investeringer, som samlet set er med til at understøtte Frederiksbergs grønne udvikling, mindske CO2-udledningen samt reducere støj og luftforurening til glæde for byens borgere.

Vi skal selvfølgelig også huske, at disse investeringer ikke skal ske på bekostning af bilen, idet mange af byens borgere og virksomheder er afhængige af bilen. Jeg ser frem til, at Platanvej bliver et pænere og mere sikkert sted at færdes, når vi anlægger cykelstier og gør vejen mere grøn – og at borgerne i kvarteret stadig kan finde plads til deres bil.

Annonce
Annonce
Corona

Corona-ensretning ophæves i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Jeg går helt fra snøvsen

Klumme

Den største beslutning

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Debat

Levende begravet på Rahbeks Allé

Debat

Konservative svigter vores butikker

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Annonce