Annonce
Byliv

Geoffrey hejser populær fried chicken ned fra sin altan: - Det bringer folk sammen

Geoffrey Canilao driver til dagligt cocktailbaren Balderdash i Indre By. Men under coronanedlukningen har han delt ud af sin passion for fried chicken ved at hejse fried chicken ned fra sin altan i bytte for andre lækkerier.  Foto: Jakob Crawfurd/Byrd
Fried chicken hejst ned i en kurv fra en altan? Det lyder så finurligt, at journalist Julie Stougaard var nødt til at opleve, hvordan det foregår. Så igår søndag lagde hun vejen forbi Geoffrey Canilaos altan på Frederiksberg med en flaske naturvin i tasken, klar på at lave en velsmagende byttehandel.

- Ready? Here it comes!

Geoffrey Canilao begynder at sænke den flettede kurv ned mod mig fra sin altan på anden sal, mens jeg med udstrakte arme står klar til at tage imod.

Folk glor fra de andre lejligheder, og forbipasserende standser op for at se, hvad i alverden det er, der foregår med den kurv og griner, da de finder ud af, at jeg såmænd bare lige har modtaget min (nuvel lidt sene) frokost. Og hvilken frokost! I den flettede kurv ligger en papbakke indeholdende stegt tomat-bacon cornbread og tre stykker fried chicken. Gyldent, med knasende sprød overflade og krydret med en række eksotiske krydderier, hvis duft får tænderne til at løbe i vand.

Annonce
Geoffrey er vild med naturvin, så det var, hvad han fik i bytte for sin fried chicken, da journalist Julie Stougaard var forbi hans altan på Frederiksberg.  Foto: Jakob Crawfurd/Byrd

Jeg fisker betalingen op af min taske. En flaske naturvin, som er dét, Geoffrey har bedt mig om at tage med til den her byttehandel. For her er der ikke tale om, at han sælger en vare. Niks, her får man noget lækkert for noget andet lækkert.

Besat af fried chicken

Til dagligt er Geoffrey slet ikke kok. Han ejer den anerkendte cocktailbar Balderdash i Valkendorfsgade i Indre By, men under coronanedlukningen, kedede han sig bravt, og så var det, at ideen til at dele sin passion for fried chicken med resten af os - på behørig afstand - kom til ham.


Det mest mærkelige, jeg har fået tilbudt i bytte, var et blowjob og hash. Nogle er helt 'crazy' efter at få fat på kyllingen og vil åbenbart tilbyde hvad som helst.

Geoffrey Canilao


Han er vokset op i henholdsvis New York og San Francisco og har fået fried chicken ind med modermælken. Siden har han rejst verden rundt for at blive klogere på fænomenet og få inspiration til opskrifter. I dag kan du følge ham på Instagram på profilen diary_of_a_friedchicken_madman, hvor han i dagbogsform deler ud af sine erfaringer med den stegte kylling og skriver, hvordan han tilbereder den.

Geoffrey Canilao er opvokset i henholdsvis New York og San Francisco og er vokset op med fried chicken. I dag er han med egne ord besat af at finde den bedste opskrift på fried chicken og har rejst verden rundt for at finde inspiration.  Foto: Jakob Crawfurd/Byrd
Annonce

Bytte bytte købmand

Siden januar har han hver søndag byttet fried chicken væk fra sin altan på Frederiksberg, og hver gang har han fået mellem fem og 12 ordrer, så der har været travlhed i det lille køkken i lejligheden. Og han har da også fået mange lækre ting i bytte, fortæller han.

- Jeg sætter pris på god naturvin, det har jeg fået masser af, og jeg har også fået østers. Og så har jeg har fået 'banana pudding', en amerikansk dessert, som jeg elsker, og nogle af mine foretrukne, amerikanske morgenmadsprodukter, når det er lykkedes nogle at 'smugle' det ind, siger han med et glimt i øjet.

Hvad er det mest mærkelige, du har fået i bytte for din kylling?

- Det mest mærkelige, jeg har fået tilbudt i bytte, var et blowjob og hash. Nogle er helt 'crazy' efter at få fat på kyllingen og vil åbenbart tilbyde hvad som helst, siger han og griner højt.

Annonce

Kyllingen bringer folk sammen

Geoffrey har valgt, at der skal være tale om en byttehandel og ikke et salg, fordi det bliver for kompliceret, hvis han begynder at tjene penge på det. Og så er det også meget sjovere på den her måde, forklarer han.

- Jeg gør det for at gøre mig selv glad og for at gøre andre mennesker glade. Og det er virkelig dejligt at falde i snak med folk. Det gør man i langt højere grad i USA, her holder folk sig mere for sig selv. Men det her er noget, der bringer folk sammen, og det kan jeg virkelig godt lide, siger Geoffrey.

Nu hvor genåbningen er lige om hjørnet, ved Geoffrey desværre ikke, hvornår han får mulighed for at tilbyde sin 'kurvekylling' igen, for vælger han at åbne cocktailbaren, bliver der travlt.

Han vil ikke udelukke, at kyllingen kunne blive en tilføjelse til de cocktails, han sælger på Balderdash, men der er jo lige nogle naboer i ejendommen, hvor Balderdash ligger, der skal tages hensyn til, påpeger han. Det er jo desværre ikke alle, der er lige vilde med lugten af fried chicken i en ejendom.

Julie Stougaard er svært begejstret for Geffreys version af fried chicken og hele kurvekonceptet. Vi krydser fingre for, at der snart serveres mere kylling fra hans altan.  Foto: Jakob Crawfurd/Byrd

Du kan følge med i Geoffreys eventyr på Instagram-profilen diary_of_a_friedchicken_madman, hvor han også skriver, hvis han beslutter sig for at bytte mere kylling væk fra sin altan på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce