Annonce
Debat

Greenwashing: Hvis bare man siger 'bæredygtigt' får man åbenbart lov til hvad som helst

Frederiksberg Kommune har dispenseret fra bebyggelsesprocenten i en sag på Svend Trøsts Vej. Arkivfoto: Nils Lund Pedersen Ritzau/Scanpix
Annonce

Læserbrev: Efter indstilling fra forvaltningen valgte by- og miljøudvalget på møde 17. november 2020 at dispensere fra den gældende bebyggelsesprocent på Svend Trøsts Vej. Baggrunden er, at kommunen har modtaget ansøgning om et såkaldt infill mellem to historiske huse, der herved omdannes til en boligkarré.

Kvarteret er karakteriseret af enkeltstående huse og ældre etageejendomme, der giver en god diversitet i beboersammensætningen og skaber lys, luft og stemning.

Bevarelsen af kvarterets karakter er netop fremhævet i Lokalplan 107, hvilket etableringen af en karre vil ændre.


Man må håbe, at borgmesterens ord om, at Frederiksberg skal være byens grønne hjerte, er mere end blot ord og vægter højere end investeringer forklædt i grønt.


Med oplysninger om, hvordan ansøgere vil bygge bæredygtigt ved at indrette deres egen have med biodiversitet og grønt miljø og en ikke forpligtigende overvejelse om en grøn facade, må kommunens godkendelse forstås således, at den greenwasher et simpelt infill-projekt, for at et begrænset antal beboere kan maksimere værdien af deres boliger.

Men et infill kan aldrig give mere lys, luft og grønt miljø – tværtimod. Bydelen er i forvejen kendetegnet ved at være tæt bebygget.

Man må håbe, at borgmesterens ord 2. december i Frederiksberg Bladet om, at Frederiksberg skal være byens grønne hjerte, er mere end blot ord og vægter højere end investeringer forklædt i grønt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce