Annonce
Mental sundhed

Håndsrækning til børn af forældre med psykisk sygdom: Vi lærer dem, at det ikke er deres skyld

Flere forældre beretter, at børnene er blevet bedre til at forstå psykisk sygdom som følge af børnekurserne. Billedet er fra et tidligere kursus, hvor børnene i små grupper arbejder med psykisk sygdom. Foto: PR
Annonce

Livet kan være problematisk for børn og unge, der til dagligt lever med forældre med en psykisk sygdom. Derfor kommer Psykiatrisk Center København med en håndsrækning.

Fra januar kan børn i aldersgruppen 8 til 16 år komme på børnekursus i København. Kurset skal give en bredere indsigt i, hvad psykisk sygdom omhandler og dermed bedre forudsætninger for forståelsen af forældrenes sygdom.

- Børn føler ofte, at det er deres skyld, at deres mor eller far har en psykisk sygdom. Derfor lærer vi dem som noget af det første på kurset, at det ikke er deres skyld, siger Tina Nielsen, afdelingssygeplejerske på Bispebjerg-matriklen og børnekoordinator for hele Psykiatrisk Center København.

Børnekurserne forløber over seks uger. Hertil vil grupper af fire til syv børn mødes halvanden time én gang om ugen og sætte ord på deres tanker og følelser i fællesskab.

Tilmelding sker via mail på tina.nielsen.mansha.niclasen@regionh.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nikolaj Bøgh: Aveny-T permanent på finansloven

Debat

SF: Humor skal give en renere by

Debat

Corona-caffelatte-abstinenser hos de radikale?

Klumme

Revykongens villa

Annonce