Annonce
Mental sundhed

Håndsrækning til børn af forældre med psykisk sygdom: Vi lærer dem, at det ikke er deres skyld

Flere forældre beretter, at børnene er blevet bedre til at forstå psykisk sygdom som følge af børnekurserne. Billedet er fra et tidligere kursus, hvor børnene i små grupper arbejder med psykisk sygdom. Foto: PR
Annonce

Livet kan være problematisk for børn og unge, der til dagligt lever med forældre med en psykisk sygdom. Derfor kommer Psykiatrisk Center København med en håndsrækning.

Fra januar kan børn i aldersgruppen 8 til 16 år komme på børnekursus i København. Kurset skal give en bredere indsigt i, hvad psykisk sygdom omhandler og dermed bedre forudsætninger for forståelsen af forældrenes sygdom.

- Børn føler ofte, at det er deres skyld, at deres mor eller far har en psykisk sygdom. Derfor lærer vi dem som noget af det første på kurset, at det ikke er deres skyld, siger Tina Nielsen, afdelingssygeplejerske på Bispebjerg-matriklen og børnekoordinator for hele Psykiatrisk Center København.

Børnekurserne forløber over seks uger. Hertil vil grupper af fire til syv børn mødes halvanden time én gang om ugen og sætte ord på deres tanker og følelser i fællesskab.

Tilmelding sker via mail på tina.nielsen.mansha.niclasen@regionh.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Stigende smittetal i hovedstaden: Nu intensiverer politiet indsatsen

Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Annonce