Annonce
Frederiksberg

Hår eller ej: Xenia Lach-Nielsen er Den Skaldede Frisør

Annonce

Hovedrolleindehaver Xenia Lach-Nielsen er ikke langt fra hjemmet på Nyvej, når hun står på scenen på Scandic Falkoner i verdenspremieren på ‘Den Skaldede Frisør - The Musical’. Hun glæder sig til at gøre rollen som den naive og lettere forvirrede frisør, Ida, til sin egen.

Da Susanne Biers film ’Den Skaldede Frisør’ med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne i 2012 ramte landets biograflærreder, blev den en øjeblikkelig succes. Næsten 650.000 biografbilletter solgte den i premiereåret.

Siden har endnu flere danskere set filmen på tv, ligesom den også har taget udlandet med storm.

Det lå derfor lige for at skabe en musicalversion af den romantiske komedie. Arbejdet med at besætte rollerne i musicalopsætningen gik i gang tilbage i 2018. Og så var det, at Xenia Lach-Nielsens telefon ringede. Hovedrollen som den meget overbærende og temmelig forvirrede frisør, Ida, var Xenias.

Artiklen fortsætter under videoen ...

https://www.youtube.com/watch?v=56Q1gJl62dA

Annonce

En kompliceret tænker

Rollen som Ida kan ikke ligge meget længere væk fra den rolle, som Xenia Lach-Nielsen med stor succes spillede sidste år, hvor hun på Odense Teater gav den som ’Leonora Christina’ i musicalen af samme navn. En rolle hun selv betegner som sin hidtil mest krævende i en ellers lang teaterkoncert- og musicalkarriere.

Nu gælder det så en anderledes sjov, rørende og romantisk musicalkomedie i Scandic Falkoner (tidligere Falconer Salen).

»Ida og Leonora Christina er mildt sagt to meget forskellige kvindetyper. Ida er jo et meget sødt, positivt og enkelt menneske,« fastslår Xenia Lach-Nielsen, men understeger i samme moment, at det ikke nødvendigvis gør det til en let rolle at spille:

»Det lyder måske lidt mærkeligt, men Ida er ikke helt simpel at spille, når man som jeg er både et kompliceret, temperamentsfuldt og overtænkende menneske.«

Artiklen fortsætter under billedet ...

[caption align="aligncenter" width="662"]

»Jeg har fået en kort, praktisk frisure for at hjælpe hår- og makeupartisterne godt på vej,« forklarer den 48-årige skuespiller. - Foto: Bo Børresen

[/caption]

Annonce

Frisuren er blevet kort

Når man som Xenia Lach-Nielsen skal spille en rolle som alle, der har set filmen ’Den Skaldede Frisør’ - og det er mange - forbinder med Trine Dyrholm, så kan det ikke undgås, at publikum vil sammenligne de to skuespillere.

Det er dog ikke noget, der bekymrer Xenia synderligt:

»Jeg vil gøre rollen som Ida til min egen. Af samme grund har jeg også kun set filmen en enkelt gang efter, at jeg blev tilbudt musicalrollen. Sammenligningen med Trine, som jeg i øvrigt kender rigtig godt, kan ikke undgås. Jeg kan jo også godt få øje på lighederne. Vi er jævnaldrende, vi er nogenlunde slanke og vi er lyshårede.«

Apropos hår så er hovedrollefiguren i ’Den Skaldede Frisør’ i sagens natur - skaldet. Det er Xenia ikke, og det skal hun heller ikke være. Man kan nemlig gøre rigtig meget i sminken nu om dage. Xenias frisure er dog skiftet fra mellemlang til kort på grund af rollen på Scandic Falkoner:

»Jeg har fået en kort, praktisk frisure for at hjælpe hår- og makeupartisterne godt på vej,« siger Xenia Lach-Nielsen og afslører:

»Trine var faktisk heller ikke skaldet, da hun spillede Ida i filmen. De er dygtige, de makeupartister.«

’Den Skaldede Frisør - The Musical’ spiller på Scandic Falkoner 5. marts-17. april 2020. Foruden Xenia Lach-Nielsen tæller rollelisten blandt andre Niels Olsen, Silas Holst, Maria Lucia, Bodil Jørgensen og Jakob Fauerby. Musikken er skrevet af Thomas Helmig. Billetter kan købes på denskaldedefrisør.dk

[caption align="aligncenter" width="662"]

»Sammenligningen med Trine Dyrholm, som jeg i øvrigt kender rigtig godt, kan ikke undgås,« fastslår Xenia Lach-Nielsen. - Foto: Bo Børresen

[/caption]

[quform id="32" name="Vind billetter til Den Skaldede Frisør"]

Vi trækker vinderne mandag 9. marts kl. 16.00. Der er i alt 3x2 billetter til forestillingen søndag 5. april kl. 20.00 på højkant.

Annonce

Xenia Lach-Nielsen

Annonce

Sanger og skuespiller

Annonce

Født 22. oktober 1971 (48 år)

Annonce

Har boet på Frederiksberg siden 1998

Annonce

Danner par med skuespiller Peter Gantzler

Sammen har de datteren Rosa (20 år)

Spillede Leonora Christina på Odense Teater i 2019

Spillede Florence i ’Chess’ i Tivolis Koncertsal i 2018

Spillede Irene i biograffilmen ’Drengene fra Sankt Petri’ i 1991

Var vært på DR-ungdomsprogrammet ’Transit’ i 1990’erne

[caption align="aligncenter" width="662"]

Xenia Lach-Nielsen er 48 år og danner par med skuespillerkollegaen Peter Gantzler. Sammen har de datteren Rosa på 20 år. - Foto: Bo Børresen

[/caption]

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Frederiksberg

Er haven for alle?

Annonce