Annonce
Frederiksberg

Hærens Officersskole får egen udstilling på Frederiksberg Slot

Der var royalt besøg, da Hærens Officersskole fyldte 150 år. Foto: Hærens Officersskole
Selvom Hærens Officersskole har været på Frederiksberg Slot i mere end 150 år, er det de færreste, der kender til skolen og officerernes arbejde. Det skal en ny udstilling nu forsøge at lave om på.
Annonce

Hærens Officersskole har haft hjemme på Frederiksberg Slot i over 150 år, men på trods af de mange år er det langt fra alle, der kender til deres tilstedeværelse på slottet. Det ønsker Hærens Officersskole at lave om på, og efter at have indsamlet knap 500.000 kroner gennem Hærens Officersskoles Fond kan det nu lade sig gøre.

Pengene skal bruges til at lave en ny udstilling på slottet, så de mange besøgende kan blive klogere på officersskolen og det, de laver bag de gule mure.

- Da der for et par år siden var en debat om at flytte officersskolen, gik det op for mig, at vi ikke var så gode til at sætte ord på, hvem vi er som officerer og som officersskole. Samtidig har vi stor forståelse for, at de mange besøgende på slottet primært kommer for at høre om den kongelige familie og tiden før, officersskolen rykkede ind. Det ønsker vi ikke at ændre, men vi har besluttet, at ingen skal gå herfra uden at have fået en lille smule militærhistorie med, siger chefen for officersskolen, oberst Nicolas T. Veicherts, til Frederiksberg Fonden.

Annonce

Skal formidle historien

Udstillingen vil blive indrettet på den måde, at der vil være op til ti montrer, hvori udvalgte officerer vil blive præsenteret for de mange gæster. Det kommer til at dreje sig om officerer fra 1864 til i dag, hvor historien bag hver enkelt officer kommer til at danne rammen om skolen samlede fortælling.


Vi har besluttet, at ingen skal gå herfra uden at have fået en lille smule militærhistorie med


- Vi har ikke endeligt udvalgt alle, der skal medvirke. Rent praktisk skal der nemlig være noget konkret og interessant at vise i montrerne, og som også viser den tid, personerne kommer fra. Vi skal også have udpeget nogle nulevende officerer, der har været i kamp i Irak eller Afghanistan, kvindelige officerer og nogle kadetter, som kan udskiftes løbende, fortæller obersten, som er formand for Hærens Officersskoles Fond, der står bag ansøgningen til Frederiksberg Fonden.

Udstillingen forventes at kunne åbne i begyndelsen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Læserbrev

Glem ikke p-pladser ved rådhuset

Debat

Nye målebånd til kommunen

Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Annonce