Annonce
Debat

Hat og briller - og nej, vi taler ikke om fastelavn

Private daginstitutioner på Frederiksberg er i fare for at måtte lukke og slukke, og nye kan ikke kan komme til, fordi muligheden for at trække overskud ud er blevet fjernet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Regeringen har indgået aftale med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om minimumsnormeringer og en række andre initiativer, der skal løfte kvaliteten i vuggestuer og børnehaver. Sådan lød det i en pressemeddelelse udsendt at Børne- og Undervisningsministeriet tilbage i december 2020.

Det lyder jo alt sammen meget godt og er i god tråd med det, vi allerede har besluttet på Frederiksberg.

Problemet er bare, at den nye aftale også indebærer, at ejerne af de private daginstitutioner ikke længere må trække et overskud ud af institutionerne. Det betyder reelt set, at de private daginstitutioner er i fare for at måtte lukke og slukke, og at nye ikke kan komme til.

Annonce


Kvalitet hverken kan eller skal defineres af Christiansborg alene.


Hvorfor er det et problem? Jo, det er det, fordi de pædagogiske ildsjæle i de private daginstitutioner med visioner, engagement og nye ideer er med til at løfte og udvikle vores daginstitutioner, et af samfundets allervigtigste velfærdsområder. En hindring af private daginstitutioner går ud over den pædagogiske diversitet og over forældrenes mulighed for at vælge et tilbud, der matcher deres værdier og behov.

I de danske kommuner, herunder Frederiksberg, har vi en lang og god tradition for at have en god blanding af private, selvejende og offentlige institutioner, som understøtter og udfordrer hinanden.

At regeringen nu vil bryde med denne tradition, bekymrer os. For hvem står for tur næste gang? De private institutioner på det specialiserede (børne)område eller de private plejehjem?

Mennesker er ikke ens, og kvalitet hverken kan eller skal defineres af Christiansborg alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce