Sund, mexicansk fastfood.
Det er kort fortalt, hvad man som gæst på Frederiksbergs nye mexicanske restaurant, Zócalo, kan forvente. Menukortet rummer forskellige variationer af kød, men også både veganske, vegetariske og glutenfrie retter.
Zócalo udspringer af den islandske kæde Serrano, der har ti restauranter i Island. I både Sverige og Danmark hedder restauranterne Zócalo og er opkaldt efter det største torv i Mexico City. Der ligger p.t. 15 Zócalo-restauranter i Sverige, mens restauranten på Falkoner Allé er den tredje i Danmark.
Erfarent makkerpar
Det er det erfarne franchisemakkerpar, Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen, der står bag konceptets udbredelse i Danmark. De to har tilsammen 50 års erfaring fra restaurations- og servicebranchen samt en et solidt kendskab til franchisedrift fra kæder som McDonald’s, Shell og 7-Eleven.
Søren Skydt-NielsenDa vi købte rettighederne til Zócalo i Danmark, var det fordi, vi så et tydeligt hul i det danske fastfoodmarked.
Den første danske Zócalo åbnede makkerparret i Tivoli Food Hall i sensommeren 2019, mens det blot er fire måneder siden, at også Nørrebro fik en Zócalo. Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen har købt en såkaldt master franchise, der giver dem rettighederne til at åbne Zócalo-restauranter i hele Danmark.
Et hul i markedet
Trods de aktuelle coronarestriktioner har den danske duo ikke været tvivl om, hvorvidt det var klogt at udvide netop nu, fortæller Søren Skydt-Nielsen:
- Da vi købte rettighederne til Zócalo i Danmark, var det fordi, vi så et tydeligt hul i det danske fastfoodmarked – og responsen fra vores gæster siden overtagelsen i september 2019 har bekræftet, at vores fornemmelse var rigtig. Vi laver kvalitetsmad med sunde råvarer og masser af smag, og vi er stadig overbeviste om, at der er potentiale til at skabe en af landets største fastfoodkæder, siger han.
Til at begynde med vil Zócalo på Falkoner Allé 80 af gode grunde udelukkende være et takeaway-sted. Åbningstiderne er simple: Mandag-søndag 11.00-21.00.
_