Annonce
Byliv

Hola Falkoner Allé: Der er mexicansk på menuen i nyåbnet restaurant

Franchisemakkerparret Jimmy Seide Petersen (t.v.) og Søren Skydt-Nielsen flankerer restaurantchef Sidra Osman. Foto: Bo Børresen
Makkerparret Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen åbnede 3. februar deres tredje mexicanske restaurant i Danmark og den første på Frederiksberg. Zócalo er navnet, Falkoner Allé 80 er adressen, og takeaway er vejen frem til at begynde med.
Annonce

Sund, mexicansk fastfood.

Det er kort fortalt, hvad man som gæst på Frederiksbergs nye mexicanske restaurant, Zócalo, kan forvente. Menukortet rummer forskellige variationer af kød, men også både veganske, vegetariske og glutenfrie retter.

Zócalo-restuaranten på Falkoner Allé er den tredje af sin slags i Danmark. Foto: Bo Børresen

Zócalo udspringer af den islandske kæde Serrano, der har ti restauranter i Island. I både Sverige og Danmark hedder restauranterne Zócalo og er opkaldt efter det største torv i Mexico City. Der ligger p.t. 15 Zócalo-restauranter i Sverige, mens restauranten på Falkoner Allé er den tredje i Danmark.

Annonce

Erfarent makkerpar

Det er det erfarne franchisemakkerpar, Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen, der står bag konceptets udbredelse i Danmark. De to har tilsammen 50 års erfaring fra restaurations- og servicebranchen samt en et solidt kendskab til franchisedrift fra kæder som McDonald’s, Shell og 7-Eleven.


Da vi købte rettighederne til Zócalo i Danmark, var det fordi, vi så et tydeligt hul i det danske fastfoodmarked.

Søren Skydt-Nielsen


Den første danske Zócalo åbnede makkerparret i Tivoli Food Hall i sensommeren 2019, mens det blot er fire måneder siden, at også Nørrebro fik en Zócalo. Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen har købt en såkaldt master franchise, der giver dem rettighederne til at åbne Zócalo-restauranter i hele Danmark.

Annonce

Et hul i markedet

Trods de aktuelle coronarestriktioner har den danske duo ikke været tvivl om, hvorvidt det var klogt at udvide netop nu, fortæller Søren Skydt-Nielsen:

- Da vi købte rettighederne til Zócalo i Danmark, var det fordi, vi så et tydeligt hul i det danske fastfoodmarked – og responsen fra vores gæster siden overtagelsen i september 2019 har bekræftet, at vores fornemmelse var rigtig. Vi laver kvalitetsmad med sunde råvarer og masser af smag, og vi er stadig overbeviste om, at der er potentiale til at skabe en af landets største fastfoodkæder, siger han.

Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen har købt en såkaldt master franchise, der giver dem rettighederne til at åbne Zócalo-restauranter i hele Danmark. Foto: Bo Børresen

Til at begynde med vil Zócalo på Falkoner Allé 80 af gode grunde udelukkende være et takeaway-sted. Åbningstiderne er simple: Mandag-søndag 11.00-21.00.

Den mexicanske øl med det lidet flatterende navn er naturligvis også på menukortet. Foto: Bo Børresen
Det sneede, da fotografen var forbi Zócalo på Falkoner Allé. Foto: Bo Børresen
Mexico-temaet går igen i restauranten. Foto: Bo Børresen

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce