Annonce
Debat

Hvad med et reelt grønt marked på Frederiksberg?

- I en tid, hvor vi alle skal gentænke vores transportmuligheder, er det vigtigt at tiltrække indkøbsmuligheder, som ellers ligger længere væk, påpeger Kathrine Richter. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: I de seneste år er flere økologiske samarbejder dukket op, hvor gårde leverer økologiske varer til abonnenter, og vi henter varerne i cafeer og barer rundt omkring, for eksempel Fællesgro. Det er en udvikling, det forbinder land og by og harmonerer økologi og økonomi.

Samtidig skriger vi på mere biodiversitet - så hvordan gør vi det nemmere for os borgere at øge biodiversiteten i vores haver, på vores altaner og i vores nabolag? Hvad med et reelt grønt marked på Frederiksberg med salg af frø og planter, måske lokale frøbytter-foreninger og muligheder for plantekasser, der ellers ligger længere borte, at komme tættere på byen?

I en tid, hvor vi alle skal gentænke vores transportmuligheder, er det vigtigt at tiltrække indkøbsmuligheder, som ellers ligger længere væk.


Kunne vi ikke skabe et foranderligt markedsrum, der baner vejen for nye grønne muligheder?

Kathrine Richter


Men hvad med de eksisterende blomsterbutikker og deres forretning? Der er skønne blomsterbutikker på Frederiksberg, og markedet behøver jo ikke være permanent. Rundt omkring i Europa ser vi ofte markeder 1-2 gange om ugen, og andre steder i verden findes deciderede 'Farmer’s Markets', hvor landbrug sælger deres særlige økologiske varer til byboerne.

Vi kender loppemarkedet på Frederiksberg Rådhus' parkeringsplads, og vi er vant til rum, der forandrer sig. Kunne vi ikke skabe et foranderligt markedsrum, der baner vejen for nye grønne muligheder?

Det er sådanne tanker, vi i Volt tager med under armen til kommunalvalget her i 2021 – naturligvis ledsaget af digitale og versatile borgerhøringer, så vi får flere ideer i spil, og så vi får mere indflydelse på vores fælles rum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce