Annonce
Debat

Hvem tager ansvaret for den forsinkede svømmehal?

Det trækker ud med renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Foto: René Mølskov

Læserbrev: Jeg kom forbi Frederiksberg Svømmehal 7. april. Her gik nogle håndværkere uden for svømmehallen. Jeg spurgte dem om, hvornår svømmehallen er færdig, hvornår renoveringen er tilendebragt. De svarede, at svømmehallen først bliver færdig næste år. Det vil sige, at vor svømmehal efter mere end et års renovering først bliver færdig engang i 2022. Hvis dette holder vand?

Vi er mange borgere på Frederiksberg, som savner at komme i Frederiksberg Svømmehal. Vi borgere har set frem til, at svømmehalen kan blive genåbnet i midten af året. Men dette kommer altså ikke til at ske. Svømmehallen har nu været under renovering siden 1. marts 2020.


Annonce

Ikke nok med at svømmehallen ikke åbner i år. Renoveringen bliver også langt dyrere end budgetteret.

Niels Pio


Ikke nok med at svømmehallen ikke åbner i år. Renoveringen bliver også langt dyrere end budgetteret. Kommunalbestyrelsen budgetterede renoveringen til 70 millioner kroner i 2019.

Nu kommer svømmehallens renovering til at blive 30 millioner kroner dyrere ifølge en artikel i Berlingske 8. marts 2021. Vi er indtil nu oppe på en pris på over 100 millioner kroner. Hvad vil det endelige beløb så blive? Det kan man godt frygte.

Hvem skal betale denne pris? Hvem har ansvaret for, at budgettet er løbet løbsk? Vil det også være mere reglen end undtagelsen i kommunalbestyrelsens arbejde i fremtiden, at budgetterne overskrides? Vil Frederiksberg Kommune også i fremtiden blive ledet på denne måde? Jeg håber, der kommer nogle andre "boller på suppen" i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Svar fra Nikolaj Bøgh (K), formand for kultur- og fritidsudvalget:

Det er fuldt forståeligt, at Niels Pio er frustreret over, at Frederiksberg Svømmehal ikke kan åbne her til sommer som planlagt. Desværre ved vi endnu ikke præcis, hvornår den så kan åbne, da der løbende pågår ganske komplicerede forhandlinger med entreprenøren.

Arbejdet skrider frem, men for langsomt i forhold til at kunne holde den oprindelige tidsplan. Jeg kan forsikre Niels Pio om, at samtlige politikere på rådhuset samt forvaltningen er gået ind i den nødvendige renovering af vores smukke, gamle svømmehal i god tro, og at vi intet hellere ville end at få den færdig så hurtigt som muligt.

Vi ved, at rigtig mange foreningssvømmere, børn der går til svømmeundervisning og masser af almindelige borgere savner svømmehallen, som er landets mest besøgte. I øjeblikket er den lukket på grund af corona, men vi havde alle set frem til at kunne tage den i brug meget snart, når nu nedlukningen forhåbentlig snart er en saga blot.

Om der bliver ekstraudgifter som følge af det forlængede renoveringsforløb, og hvem der i givet fald skal betale dem, er det endnu for tidligt at sige noget om, og i det hele taget er det meget begrænset, hvad vi kan oplyse lige nu af kontraktuelle grunde.

Jeg har dog en klar forventning om, at vi er noget klogere i løbet af maj måned, og at der vil komme en dato for, hvornår svømmehallen kan åbne igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce