Annonce
Frederiksberg

Hverken Frederik 4. eller 6. tænkte, at Frederiksberg Have skulle indtages af folk i løb

På grund af covid-19 smittefare var det ikke tilladt at motionsløbe i Frederiksberg Have i godt og vel to måneder. Siden er forbuddet blev ophævet, men flere borgere mener, at det bør forbydes permanent. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Tak til Karen Vad for at bringe den yderst relevante problemstilling op, om motionsløbere egentlig hører hjemme i Frederiksberg Have. Selv om jeg ikke tilhører det ældre segment, kan jeg udmærket følge, at det bare ikke er rart at have løbere fræsende omkring sig, både i og uden for havens myldretid.

Der er faktisk rigeligt at se til med de gående, som med hovedet i mobilen og en manglende interesse i den nære trafik øjensynligt aldrig rigtig har fået lært at se sig for og tage hensyn.

Helt grundlæggende tror jeg heller ikke, at hverken Frederik 4. eller 6. i sin tid tænkte, at de grønne omgivelser skulle indtages af folk i løb.Haven er anlagt til adstadige slentreture og måske en enkelt picnic, og i dag, hvor vi er blevet så mange flere mennesker, er det da ret tydeligt: Hvis den fortsat skal holde mange år fremover, sker det hverken med løbere, løbehjul eller cykler.

Folkesundhed? Jo, glimrende. Mange af de løbere, jeg ser i haven, burde nu nok overveje en løbecoach for at få justeret de mere eller mindre besynderlige skridtafviklinger og fodstillinger. Det ligner i hvert fald ofte tilblivelsen af potentielle sportsskader og belastning af sundhedsvæsenet.

Søndermarken lyder mere fornuftigt, hvis man ikke kan undvære. Stierne er lidt bredere, og her er der også bedre indrettet til løbere. Eller hvad med det glimrende Frederiksberg Stadion, hvor FIF fx tilbyder at lære at løbe og træne ordentligt?

På sigt kunne vi også overveje at omdanne forbrugsskrumlet Frederiksberg Centret til et anlæg for løbere og de idrætsgrene, der mangler træningstid- og plads.

Så kunne foreningslivet også blive styrket og folk finde sammen om andet end gennemkommercialiserede og individualiserede aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Galleri

Nordens Plads og de skjulte perler

Frederiksberg

Gratis hul i øret

Klumme

Manden på risten

Debat

Teksten på stenen er absurd

Klumme

Find Holger

Annonce