Annonce
Frederiksberg

Hverken Frederik 4. eller 6. tænkte, at Frederiksberg Have skulle indtages af folk i løb

På grund af covid-19 smittefare var det ikke tilladt at motionsløbe i Frederiksberg Have i godt og vel to måneder. Siden er forbuddet blev ophævet, men flere borgere mener, at det bør forbydes permanent. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Tak til Karen Vad for at bringe den yderst relevante problemstilling op, om motionsløbere egentlig hører hjemme i Frederiksberg Have. Selv om jeg ikke tilhører det ældre segment, kan jeg udmærket følge, at det bare ikke er rart at have løbere fræsende omkring sig, både i og uden for havens myldretid.

Der er faktisk rigeligt at se til med de gående, som med hovedet i mobilen og en manglende interesse i den nære trafik øjensynligt aldrig rigtig har fået lært at se sig for og tage hensyn.

Helt grundlæggende tror jeg heller ikke, at hverken Frederik 4. eller 6. i sin tid tænkte, at de grønne omgivelser skulle indtages af folk i løb.Haven er anlagt til adstadige slentreture og måske en enkelt picnic, og i dag, hvor vi er blevet så mange flere mennesker, er det da ret tydeligt: Hvis den fortsat skal holde mange år fremover, sker det hverken med løbere, løbehjul eller cykler.

Folkesundhed? Jo, glimrende. Mange af de løbere, jeg ser i haven, burde nu nok overveje en løbecoach for at få justeret de mere eller mindre besynderlige skridtafviklinger og fodstillinger. Det ligner i hvert fald ofte tilblivelsen af potentielle sportsskader og belastning af sundhedsvæsenet.

Søndermarken lyder mere fornuftigt, hvis man ikke kan undvære. Stierne er lidt bredere, og her er der også bedre indrettet til løbere. Eller hvad med det glimrende Frederiksberg Stadion, hvor FIF fx tilbyder at lære at løbe og træne ordentligt?

På sigt kunne vi også overveje at omdanne forbrugsskrumlet Frederiksberg Centret til et anlæg for løbere og de idrætsgrene, der mangler træningstid- og plads.

Så kunne foreningslivet også blive styrket og folk finde sammen om andet end gennemkommercialiserede og individualiserede aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Annonce