Annonce
Byudvikling

- Hvis alle elsker Værnedamsvej, så pas dog på den

Talsmand for forretningerne på Værnedamsvej Jesper Lund (tv.) og souschef i Juul's Vin Mads Bangert Struwe (th.) er bekymrede for planerne om et hotel på grunden, hvor Den Franske Skole ligger i dag.  Foto: Inger Rønnenfelt/Byrd
Udsigten til et hotel med 60 værelser på Den Franske Skoles grund er ikke noget, der begejstrer de erhvervsdrivende på Værnedamsvej. Alt tyder dog på, at det bliver virkeligheden efter det seneste møde i By- og Miljøudvalget, og de erhvervsdrivende gruer nu for byggefasen.

- Det er ikke min mission at være en gammel, sur mand, men det er bare så indlysende, hvad det her handler om. Penge.

Sådan lyder det fra Jesper Lund, talsmand for de erhvervsdrivende på Værnedamsvej, da Frederiksberg LIV møder ham og souschef i Juul's Vin Mads Bangert Struwe for at tale om den beslutning, der for nyligt blev truffet i By- og Miljøudvalget. En beslutning, der slår fast, at der på grunden, hvor Den Franske Skole ligger i dag, fremover skal ligge et hotel med 60 værelser.

Oprindeligt var der lagt op til et byggeri af ekstra 1400 kvadratmeter, herunder to byhuse inde i gården, samt en tilbygning bagerst på grunden, hvor skolens administrationsbygning ligger i dag. Men alle nye byggefelter i skolegården er taget ud af den endelige lokalplan, og der er dermed tale om en halvering af nybyggeriet og væsentligt mindre byggeri inde i skolegården, end der er i dag. Kun ud mod Værnedamsvej vil der blive bygget en tilbygning i forbindelse med etablering af hotellet.

Annonce

Men selvom projektet er blevet væsentligt mindre, er det stadig for stort, mener Jesper Lund.

- Udvalget har forsøgt at gøre det spiseligt ved at fjerne nogle kvadratmeter. Jeg er ikke imod, at der skal være hotel på grunden, jeg synes bare, det er for stort, og jeg synes ikke, at der er nogen grund til at bygge. Hvorfor udnytter man ikke i stedet den bygning, der allerede ligger dér?, siger han.

En unødig fortætning

Det samme mener Torsten Rojas-Danielsen, medlem af borgerinitiativet Bæredygtigt Frederiksberg, som ringer til Frederiksberg LIV, da han ikke har mulighed for at møde os på Værnedamsvej.

- Nu er der klarhed for, hvad der kommer til at ske, og der er alligevel tilføjet ekstra kvadratmeter til byggeriet. Det er unødigt, der er ingen grund til at fortætte gaden, som i forvejen er et af de tættest bebyggede områder i hele Nordeuropa, fortæller han og tilføjer, at han gerne vil anerkende, at planerne har bevæget sig i den rigtige retning.


Hvis alle elsker Værnedamsvej, som politikerne siger, de gør, så pas dog på den.

Jesper Lund, talsmand for forretningerne på Værnedamsvej


- Der er nu planer om mere grønt og færre etager i p-kælderen. Og vi er positive over for, at man har valgt at droppe de byhuse, der skulle have været spredt ud over gården. Man skal også huske, hvad udgangspunktet var, og det var et voldsomt større projekt, siger han.

Annonce

Har Frederiksberg brug for et hotel?

Mads Bangert Struwe mener, at politikerne burde have tænkt i en mere kreativ løsning end at bygge et hotel på grunden.

- Er det virkelig dét, som Frederiksberg har brug for? Det virker som den nemme og lidt kedelige løsning, men det er nok dér, hvor pengene er, siger han og tilføjer:

- Og så har vi lige været igennem corona, og nu skal vi ud i, at de skal lægge hele gaden ned i en omgang byggerod.

Og det er dét, der for alvor bekymrer de erhvervsdrivende nu, forklarer Jesper Lund. Nemlig den byggeperiode, som de ser ind i de næste år.

- Jeg frygter, at der kommer til at stå en container lige ude foran galleriet. Eller at der bliver en masse larm, der holder folk væk. Og hvor langvarig en proces, det bliver, for sådan et byggeprojekt trækker altid ud. Og det er de erhvervsdrivende og borgerne, der bor her, der kommer til at betale prisen.

Annonce

Kunder bliver væk

- Vi har tidligere erfaret, hvordan forretningerne i gaden oplever en nedsætning, hvis det ikke er nemt for vores kunder at finde et sted i nærheden at stille bilen, når de skal shoppe på Værnedamsvej. Hvis det ikke er nemt for dem, så bliver de væk, tilføjer Jesper Lund, som efterlyser en plan for, hvordan arbejdet skal foregå.

- De kommer ikke til at gå ind fra Sankt Thomas Plads, som det blevet meldt ud. Der er jo ikke plads til en lastbil den vej fra, så hvordan har de tænkt sig at gøre det? At stille en kran op, så ting kan løftes ind over?, siger han.

Han understreger, at politikerne i udvalget har lagt meget tid og kræfter i at justere forslaget flere gange, og det sætter han pris på. På den måde har det været kampen værd.

- Politikerne har givet mange indrømmelser i forhold til det første udkast. De har lyttet, men de har ikke lyttet godt nok efter. Hvis alle elsker Værnedamsvej, som politikerne siger, de gør, så pas dog på den, siger Jesper Lund.

Lokalplanforslaget skal endelig godkendes på et møde i Kommunalbestyrelsen 19. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce