Annonce
Frederiksberg

- Hvor meget ved kommunen om kapitalfondes og pensionskassers opkøb på Frederiksberg?

Efter en lang kamp fra beboernes side er renoveringsarbejdet i Søndermarken blevet stoppet af kommunen. Foto: Bo Børresen
Annonce

Det var godt, at borgmesteren endelig – noget sent – engagerede sig i genhusningssagen i Søndermarken. Måske har borgmesteren opdaget, at beboere, der bor til leje, udgør den største enkeltgruppe på Frederiksberg.

Som i genhusningssagen i Søndermarken, som i tagsagen i den kommunale ejendom på Bülowsvej, men også som i lokalplansagen på Værnedamsvej om et bæredygtigt Frederiksberg ser vi, hvor vigtigt det er, at vi som beboere står sammen. Hvis det altså fortsat skal give mening at arbejde for en alsidig, bæredygtig by for alle.

Takket være en god indsats fra beboersiden blev det politiske flertals målsætning om frasalg af 700 kommunale beboelseslejemål i 2019 forpurret, og takket være modstand fra beboerne i to af Frederiksberg Boligfonds ejendomme havnede disse ejendomme ikke i klørene på den amerikanske kapitalfond Blackstone.


Hvad er det værd, at man på rådhuset til langt ud på natten diskuterer og vedtager en boligpolitik, hvis vore beboelsesejendomme er solgt væk til spekulation, når politikerne vågner næste morgen?


Der er rift om boligerne i storbyen, og kommunen kender udmærket til strategier og mekanismer, der kan få udskiftet de nuværende lejere med mere ”velpolstrede” medborgere. Vågner vi som lejere og beboere ikke op, kan man frygte, at ”udviklingen” vil forvandle byen, så den i endnu mindre grad vil være en by for alle.

I maj 2019 tilsluttede Frederiksberg Kommunalbestyrelse (i lighed med Københavns Kommune) sig FN-initiativet The Shift mod boligspekulation. Tema-debatten i kommunalbestyrelsen i juni 2020 om kommunens boligpolitik vidner også om, at udviklingen på det frederiksbergske boligmarked har kommunalbestyrelsens opmærksomhed. Og det er fint at ville udvikle en bolig- og byudviklingspolitik, som har en målsætning om ”en by for alle”.

Men hvor meget ved kommunen om kapitalfondes og pensionskassers opkøb på Frederiksberg? Hvad er det værd, at man på rådhuset til langt ud på natten diskuterer og vedtager en boligpolitik, hvis vore beboelsesejendomme er solgt væk til spekulation, når politikerne vågner næste morgen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce