Annonce
Frederiksberg

I disse corona-tider: Når vi viser os fra vores bedste side

Annonce

LEDER: En af de mest opløftende og positive konsekvenser ved den aktuelle corona-situation er, at tusindvis af københavnere stiller sig til rådighed for at hjælpe, hvor der er behov for hjælp.

Folk i karantæne, eller folk der er blevet smittet og ligger syge derhjemme, tilbydes hjælp med alt fra indkøb og madlavning til rengøring og andre søde overraskelser og gode gerninger.

Adskillige lokale Facebook-grupper og frivillige organisationer koordinerer folk, der selv byder ind med hænder og et par ekstra timer i overskud. Kun for at hjælpe en nabo, en fra kvarteret på den anden side af vejen, eller en helt fremmed. Bare fordi de kan.

Det er da smukt og opløftende i en for mange ellers tung og utryg tid, hvor de negative overskrifter fylder mest.

I den kommende tid skal vi tage et skridt mere i den retning. Vi skal med samme gode hjerte slå ring om de helt nære, lokale fællesskaber. For det er også dem, der løfter os ud på den anden side.

Det er ekstra opmærksomhed på det der skaber det lokale liv omkring dig. Opbakning til den lokale forening, der har det stramt, fordi vi ikke skal være sammen flere ad gangen for tiden, og derfor må aflyse arrangementer eller andet godt lokalt liv.

Når du handler i den lille butik nede om hjørnet, hvor ejeren og assistenten er de eneste ansatte og for tiden frygter for deres levebrød - så slår du også ring om det lokale fællesskab.

Når du køber kaffen i den lokale kaffebar, og du hilser ekstra pænt på dem på den anden side af gaden.

Når vi sammen passer på hinanden og det fællesskab vi har lige her, så kan vi rykke noget. Sammen. Det er noget, vi danskere hiver op af hatten, når vi møder en krise, og nu gør vi det igen. Det betyder mere, end vi lige går og tror.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nej til byggeplanerne ved Værnedamsvej

Debat

Nu dratter folkehelten snart af soklen

Politi

Formodede drabsmænd anholdt og sigtet

Sundhed

Bliv Frederiksberg Frontløber for sundhed

Debat

Virker nedtællingsurene?

Temakoncert

Solen synger på Frederiksberg

Annonce