Annonce
Frederiksberg

I institutionen: Nyt lys over legetøjet

Pelikanen og Lindehuset har fået ny LED-belysning, og det er de glade for, lyder det. Foto: Torben Roneklint
Annonce

LED-LYS. To institutioner har fået ny LED-lys med økonomisk hjælp fra puljepenge fra kommunen.

BEDRE LYS: Det er nu slut for viceværten at kæmpe med at udskifte de gamle sparepærer i Lindehuset på Finsensvej, der er en af to integrerede institutioner, som har fået nyt LED-lys. Den anden institution er Pelikanen på Jungreensvej.

Begge steder er meldingen, at man er glad for den nye belysning, som er blevet mulig efter økonomisk hjælp fra en af kommunens puljer.

Det betyder, at man sparer penge og C02 udledningen falder, og viceværten bruger mindre tid på at udskifte pærer.

Lysdæmpere er sagen

Hos Lindehuset var der ikke færre end 341 armaturer med gamle sparepærer. Derfor søgte lederen af Lindehuset, Rune Bjørlund, penge til LED-lys hos kommunens puljer.

»Vi har udskiftet alle 341 armaturer til de indbyggede LED armaturer fra Bright A/S. Nu har vi LED-lys alle steder fra trappeopgange til tumlesalen, sovestuer og fællesrum, køkken, depoter, kontorer og toiletter. Og det giver langt bedre lys, selvom vi nu har 130 færre armaturer. Vores rum er lavloftede, så det er en fordel, at LED armaturerne er monteret i loftpladerne.«

Der er også installeret lysdæmpere overalt.

»Lysdæmperne er prikken over i’et i at skabe trivsel med lys. Som forskning også viser, kan vi ved at regulere lyset påvirke børnenes leg og få dem til at falde til ro og fokusere, når vi for eksempel læser højt,« forklarer Rune Bjørklund.

LED-lyset har også hjulpet flere af de ansatte, der ofte led af migræne.

Arbejdsglæde og trivsel

På Pelikanen er man også begejstrede for Baia LED-lys med lysdæmpere.

»Før havde vi pendler, der aldrig gav lys nok. Derfor tændte vi for lysstofrørene, som er beregnet til rengøringen. Ud over at blinke inden de er varmet op, gav de også et hårdt lys. Jeg kom tit hjem med trætte øjne, men det gør jeg ikke længere. LED-lyset giver et rart lys, som også gør aftenmøderne behageligere,« fortæller leder Maria Ravn.

Også forældrene er glade for den nye belysning.

»Forældrene siger, at de er glade for, at vi bruger lysdæmpere om morgenen, hvor de kommer med børn, der har godt af at vågne langsomt. Det nye LED-lys med lys-dæmpere øger trivslen hos børnene og arbejdsglæden hos mig og mine kollegaer,« siger Maria Ravn fra Pelikanen.

Annonce
Annonce
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce