Annonce
Debat

Ikke børnenes budget - a hva’ for noget?

Læserbrev: Kommunalbestyrelsesmedlem Sine Heltberg (S) skriver i et debatindlæg i Frederiksberg Bladet i uge 43, at det netop vedtagne kommunale budget for 2021-22 'ikke er børnenes budget'. Da jeg læste det, var jeg lige ved at få morgenkaffen galt i halsen.

Ved sidste års budgetforhandlinger valgte en enig kommunalbestyrelse, herunder også Sine Heltberg og hendes parti, at indføre såkaldte minimumsnormeringer fra 2023, altså en normering, der hedder én voksen til tre vuggestuebørn og én voksen til seks børnehavebørn. Det var meget ambitiøst, og jeg ved, at der generelt var stor tilfredshed med aftalen.

Det var sidste år. Nu er situationen en anden - og bedre! Det er også derfor, at jeg undrer mig meget over Sine Heltbergs indlæg.

Annonce

Med det netop vedtagne budget for 2021-22, som Sine Heltberg og hendes parti valgte at stå udenfor, er det lykkedes forligsparterne at opprioritere børnene endnu engang: Vi har fundet finansiering til at fremrykke minimumsnormeringerne, således at de er fuldt indfasede allerede fra 2022 (altså et år tidligere end det, vi i enighed besluttede sidste år).

Vi giver folkeskolen et historisk løft og afsætter ekstra 360,5 millioner til at styrke folkeskolen - fagligt og fysisk. Vi igangsætter en undersøgelse af klubtilbuddene, sådan at vi - også i fremtiden - har et godt, relevant og spændende tilbud til vores unge medborgere. Og meget, meget mere.

Hvis det ikke er børnenes budget, ja, så ved jeg ikke, hvad der er. Jeg synes, Sine Heltbergs indlæg smager lidt af, at 'rønnebærrene er sure'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Annonce