Annonce
Frederiksberg

Influenza-stikket bliver forsinket i år

Snart er det tid til influenza-vaccine. - Foto: Martin Sørensen
Annonce

Det er blevet efterår, og dermed også tiden for den årlige influenza-vaccine for at holde sygdommen på afstand. Dog er der en væsentlig ændring i forhold til traditionen, da stikket plejer at blive givet omkring 1. oktober, men i år har kan man først få stikket fra 1. november.

Det er der naturligvis en årsag til.

Forekomsten af influenza varier fra år til år, og den optræder mest fra december til marts, så derfor har man valgt at skubbe vaccineringen et par uger.

Men det skyldes også, at producenterne af vaccinen har haft problemer med at levere vaccinen til 1. oktober på grund af den sene offentliggørelse af anbefalinger om vaccinesammensætning for influenzavacciner til lande som Danmark.

Annonce

Få et stik her

Influenza-vaccinationen tilbydes gratis i Danmark til særlige risikogrupper fra 1. november-15. januar. Risikogrupper er blandt andet ældre, gravide og folk med nedsat immunforsvar, oplyser Statens Serums Institut.

Du kan læse mere her: https://www.ssi.dk/vaccinationer/influenzavaccination

Vil du gerne vaccineres, så kan det lade sig gøre på en lang række apoteker på Frederiksberg.

Her er de steder, hvor du kan få et stik: Smallegade Apotek, Dalgas Boulevard Apotek, Apotek Lille Bjørn på Nordens Plads, Apotek Godthåb, Apotek H.C. Ørsteds Vej, Apotek Borups Allé og Frederiksberg Løve Apotek på Falkoner Allé. hee

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce