Annonce
Frederiksberg

Inge Nørballe død

Annonce

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

Arkivfoto: Dan Møller.

 

Dødsfald.

Den forhenværende museumsleder og politiker, guldalderspecialisten Inge Nørballe er død.

Onsdag 1. november fyldte Inge Nørballe 90 år og hun døde 29. november.

I årene 1981-2007 var hun leder af Bakkehusmuseet.

Fra 1978 til 1988 var hun medlem af kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti og formand for kultur- og biblioteksudvalget. Hun har desuden været kredsformand og folketingskandidat for samme parti.

I en lang årrække var hun også formand for Sankt Markus Kirkes menighedsråd, en post hendes datter Karen Nørballe, i øvrigt har overtaget.

Inge Nørballe var meget vidende om guldalderen og fortalte altid med en stor iver og begejstring om emnet.

Hun var meget flittig og har skrevet et utal af bøger med udgangspunkt i guldalderen, Bakkehusets historie og de mennesker der kom på Bakkehuset på Rahbeks Allé. Et emne som optog hende hele livet.

Hendes utrættelige indsats for at få Bakkehusmuseet på landkortet, indbragte hende Frederiksberg Fondens Hæderspris i 2008.

Inge Nørballes store interesse - og viden - om guldalderen indbragte hende også 10.000 kroner i tv-programmet 'Kvit eller dobbelt' i 1958.

Inge Nørballe er født og opvokset i Køge, men boede næsten hele sit voksne liv på Frederiksberg, hvor hun var en aktiv del af kirke- og bylivet.

De, der kendte Inge Nørballe eller har haft den glæde at møde hende, vil savne hendes smittende latter, viden og entusiasme for emnet guldalderen.

Inge Nørballe bisættes fra Sankt Markus Kirken, torsdag 7. december kl. 13, med efterfølgende gravlæggelse på Frederiksberg Kirkegård.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce