Annonce
DEBAT

Integreret psykiatri skal fortsætte

Annonce

Læserbrev: Sammenhæng efterspørges i sundhedsvæsenet. Siden 2015 har vi derfor på Frederiksberg haft et særligt fokus på kvalitet og sammenhæng for byens psykiatribrugere.

Denne indsats er blevet til projektet Integreret psykiatri, et vellykket partnerskab mellem os og Region Hovedstadens Psykiatri, bygget ud fra feedback-samtaler med patienterne.

Fra 2018 til 2020 har vi samlet bevilget 5,8 millioner kroner til denne særlige tværsektorielle indsats. Pengene er brugt på at ansætte koordinatorer, og vores mål er, at alle borgere med psykisk sygdom skal opleve et koordineret udskrivningsforløb og ikke falde ned mellem to stole.


Sammenlignet med de 29 kommuner i Region Hovedstaden har Frederiksberg rimelig få genindlæggelser inden for 30 dage.

Karsten Skawbo-Jensen (K)


Der holdes netværksmøder mellem psykiatribrugeren og kommunen og regionen, så den rigtige støtte er klar i kommunen ved udskrivelse. I selve kommunen er siloerne brudt ned, sådan at der kun er én indgang til social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet, som arbejder sammen om at give en helhedsorienteret hjælp.

Desuden har vi oprustet på området for fremskudt indsats, så vi møder borgerne, også på gadeplan, og så tidligt i et sygdomsforløb som muligt.

Indsatsen har båret frugt. Sammenlignet med de 29 kommuner i Region Hovedstaden har Frederiksberg rimelig få genindlæggelser inden for 30 dage. Samtidig er der stort set ikke længere ventedage, hvor færdigbehandlede patienter må ligge på et psykiatrisk center, fordi kommunen endnu ikke har fundet det rette botilbud eller en støttekontaktperson.

Bevillingen til den integrerede psykiatri udløber ved udgangen af 2020. Ingen kender den kommunale økonomi i kølvandet på coronakrisen, så det er svært at give garantier. Men jeg håber, at det vigtige arbejde kan fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce