Annonce
Debat

- Jeg er blevet trukket rundt i et benhårdt system, der er totalt ligeglad med menneskelige følelser

Jakob Munk Lybæk har tidligere været hjemløs i en årrække og også mærket det psykiatriske system på egen krop. Nu inviterer han lokalpolitikere fra samtlige partier til debatmøde for at sætte fokus på de udfordringer, han har oplevet i systemet.  Arkivfoto: Jacob Crawfurd/Byrd

Læserbrev: Kære politikere

Fra efteråret 2013 til oktober 2020 havde jeg et eneste brændende ønske: at få mig et hjem igen på Frederiksberg, det eneste sted i Kongeriget, hvor jeg føler mig hjemme. Min første kæreste boede på Dr Olgas Vej, jeg boede på Folkvarsvej 1990-1991 og gik i kirke på Priorvej fra 1984-1999.

Mit ægteskab i Gøteborg var gået i stykker, og pga. en personlig fejl røg jeg ud af min A-kasse, og på kontanthjælp. I de syv år, der gik, fik jeg testet 'systemet', og I fik testet mig.

Annonce

Jeg er nu stærkere end nogensinde, og jeg undrer mig igen og igen over, at jeg - og mange af de andre af gadens konger og dronninger - fortsat betragtes som samfundets 'svage'! Endda uden nogensinde at blive spurgt. Der er udøvet tvang mod mig, og jeg er blevet trukket rundt i et benhårdt system, der er totalt ligeglad med menneskelige følelser.

Nu er det ikke for at prale, men jeg er jyde, og som mine forældre er jeg opdraget stoisk og pragmatisk. Min fars yndlingsordsprog var 'hellere bukseløs end rådvild'. Så jeg har uddannet mig selv til Fredelig System-Kriger på de syv år.


Jeg er nu stærkere end nogensinde, og jeg undrer mig igen og igen over, at jeg - og mange af de andre af gadens konger og dronninger - fortsat betragtes som samfundets 'svage'.

Jakob Munk Lybæk, borger på Frederiksberg og tidligere hjemløs


Men jeg er en skadet kriger. For når jeg lægger 27 års fight i og imod psykiatrien oveni, er det et under - som jeg kun kan takke mine afdøde forældre for - at jeg er i balance i dag.

Jeg ved, at 'politik er det muliges kunst', men den politik, der er ført på mine vegne i mange år, er umulig at se det kunstneriske i.


Politikere fra samtlige partier er hermed inviteret til en god time med min historie og mine forslag til gode, sunde og brugbare løsninger for hjemløse og i psykiatrien.

Jakob Munk Lybæk, borger på Frederiksberg og tidligere hjemløs


Men for at gøre det umulige muligt igen kræver det øjenvidneberetninger, så for at oplyse og videreuddanne - og forme og danne - den moderne politiker i Frederiksberg Kommune anno 2021, inviterer jeg til debatmøde i mit hjem.

Politikere fra samtlige partier er hermed inviteret til en god time med min historie og mine forslag til gode, sunde og brugbare løsninger for hjemløse og i psykiatrien. Frederiksberg Bladet er også inviteret.

Jeg glæder mig til et fremadrettet konstruktivt samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce