Annonce
Navngivning

John Winther får sin plads - spørgsmålet er bare hvor?

John Winther var borgmester på Frederiksberg 1978-2000. Foto: Martin Sørensen
To centrale steder på Frederiksberg er i spil til at blive opkaldt efter byens forhenværende mangeårige borgmester, John Winther (K).
Annonce

Opfordringerne til at opkalde en vej eller en plads efter John Winther (K), der var borgmester på Frederiksberg 1978-2000, har været mange på debatsiderne her i Frederiksberg Bladet.

Nu slår formanden for by- og miljøudvalget, 1. viceborgmester Jan E. Jørgensen (V), fast, at Frederiksberg Kommune for længst har tænkt den samme tanke:

- Selvfølgelig skal en lokalitet i byen navngives efter tidligere borgmester John Winther, der gennem sine mange år som borgmester har betydet så meget for byen. Jeg har selv siddet i kommunalbestyrelsen med John, og han var en ildsjæl og samtidig et utrolig behageligt menneske.


Vi har i by- og miljøudvalget genovervejet, om det er den rigtige plads til vores forhenværende borgmester.

Jan E. Jørgensen (V)


Faktisk besluttede kommunalbestyrelsen allerede i august 2019 at omdøbe den centrale del af Solbjerg Plads mellem Frederiksberg Centret og CBS til John Winthers Plads. Men siden da er sket meget globalt såvel som lokalt.

- I første omgang blev det besluttet at udskyde navngivningsseancen til foråret 2020, da diverse belægningsarbejder på pladsen skulle afsluttes, før det kunne forsvares at gennemføre selve navngivningen. Men så kom coved-19 og alle restriktionerne, og så blev navngivningen udskudt endnu en gang, forklarer Jan E. Jørgensen.

Annonce

Sagen har taget en drejning

I den mellemliggende tid har sagen imidlertid taget en drejning, fortæller 1. viceborgmesteren:

- Vi har i by- og miljøudvalget genovervejet, om det er den rigtige plads til vores forhenværende borgmester, eller om vi i stedet skulle navngive pladsen bag rådhuset John Winthers Plads.

Det var pladsen her mellem Frederiksberg Centret og CBS, der først var tænkt som John Winthers Plads. Foto: Bo Børresen
Nu er pladsen bag Frederiksberg Rrådhus også kommet i spil til fremover at hedde John Winthers Plads. Foto: Bo Børresen

Jan E. Jørgensen forventer, at by- og miljøudvalget træffer en endelig beslutning om lokalitet på et møde 23. november.

- Og så snart det er muligt at afholde en større offentlig og festlig navngivningsseance med deltagelse af mange borgere vil begivenheden ske uanset om det bliver den ene eller anden plads. Det lover jeg, slutter 1. viceborgmesteren.

John Winther døde 22. december 2017. Med sine 22 år i borgmesterstolen er han Frederiksbergs tredjelængst siddende borgmester gennem tiderne.

Annonce
Annonce
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce
Annonce
DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Som kornet i jorden

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce