Annonce
Miljøkamp

Kæmpe lokal opbakning til skod-kampagne

Rachel er ustoppelig, og både i dag og i morgen bliver der sat fokus på cigaretskodder ved Frederiksberg Centeret.
Den lokale miljøaktivist Rachel Pryce Roed har gjort det igen. I dag og i morgen deler hun og folkene bag 'Dråben i havet - Gør en forskel' over 3.000 lommeaskebægre ud, takket være massevis af sponsorkroner fra lokale butikker.
Annonce

I dag kl.16.00 begynder to dages skod-kampagne på Frederiksberg. 3.500 lommeaskebægre, hvor rygeren kan slukke og opbevare sit cigaretskod i stedet for at smide det på gaden, bliver delt ud i området ved Frederiksberg Centeret.

Over 80 lokale butikker og forretninger har støttet kampagnen økonomisk, så frontkæmperen, den lokale miljøaktivist, Rachel Pryce Roed, har kunnet indkøbe 3.500 lommeaskebægre, som deles ud i de to dage ved Frederiksberg Centeret.

- Vi har det sidste år organiseret skraldeture rundt omkring på Frederiksberg, hvor frivillige samler skrald. En meget stor del af det indsamlede er desværre cigaretskod og snus. Det er noget skidt, for den type affald er giftigt, og hvis cigaretskod får lov til at blive liggende, så siver giften ned i jorden og ned i vores grundvand", forklarer Rachel Pryce Roed til Frederiksberg Bladet, og fortsætter.

Annonce

Hvorfor skal de lokale butikker støtte?


Vi er ikke ude på at drive klapjagt på rygere. Om man ryger er en privat sag. Vi vil bare gerne have, at cigaretskod og brugte snus ikke smides rundt omkring, men bliver deponeret på forsvarlig vis


- Det virker, som om mange ikke opfatter skod og snus som affald, og derfor bare smider dem på jorden. Vi vil kæmpe for en holdningsændring til cigaretskod og snus. Det er affald og bør følgelig ikke smides i naturen. Eller på gader og stræder. Styregruppen har efter et års arbejde konkluderet, at vi må arbejde flerstrenget for at udvirke en holdningsændring vedrørende håndtering af skrald i det offentlige rum. For, at gå skraldegåture har vist sig ikke at være nok. Derfor har vi brug for at samarbejde med borgere, der bor, arbejder og færdes på Frederiksberg. Og derfor har vi indledt kampagnen “Væk med cigaretskod på Frederiksberg”. Vi er ikke ude på at drive klapjagt på rygere. Om man ryger er en privat sag. Vi vil bare gerne have, at cigaretskod og brugte snus ikke smides rundt omkring, men bliver deponeret på forsvarlig vis", siger Rachel Pryce Roed.

Et lille lommeaskebæger der kan opbevare cigaretskodder indtil man finde en skraldespand, er en af løsningerne på det store problem med skodder på gaderne.

Visionen for ’Dråben i havet - Gør en forskel’er at få skabt en holdningsændring, så ingen længere smider plastik, tyggegummi, cigaretskod og andet affald uden for skraldespandene. Jo mindre skrald i byerne, jo mindre skrald ender i naturen og i de danske farvande.

- Hvorfor vi har valgt at spørge de lokale butikker? Vi har indset, at vi ikke kan få holdningsændringen vedrørende skrald til livs uden at have de erhvervsdrivende med. Vi må arbejde med denne problemstilling fra flere vinkler, hvis vi for alvor vil have rene gader. Jo mindre skrald der er i vores by, jo mindre skrald er der i naturen og de danske farvande. Vi starter lokalt og vi starter med os selv. (Vi tror på, at hvis kommunen, borgerne, de erhvervsdrivende og dem der færdes her på Frederiksberg arbejder sammen- vil det ende med at vi alle sammen har mulighed for at bidrage til rene gader, forklarer Rachel Pryce Roed til Frederiksberg Bladet.

Væk med cigaretskod på Frederiksberg

gofundme.com:Væk med cigaretskod på Frederiksberg organized by Christian Havrehed
https://www.gofundme.com/f/Op-i-lommen-med-cigaretskodderne-p-Frederiksberg

Vil du støtte op om kampagnen 'Væk med cigaretskod på Frederiksberg', kan du støtte på gofundme.com 

Annonce
Annonce
Klumme

At vente på døden

Annonce
Annonce
Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Annonce
Forsiden netop nu
Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Historiens store viskelæder

Klumme

Septembers himmel

Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Annonce