Annonce
Debat

Kære politikere: Lav flere delebiler og færre privatbiler

Der skal være flere delebiler med el-standere som denne fra Clever i Smallegade. Foto: Bo Børresen

Læserbrev: Bilparken på Frederiksberg synes på forunderlig vis kun at vokse og vokse. Vor såkaldt grønne Frederiksberg er fyldt til bristepunktet med biler.

Lange køer og bilkaos i myldretiden, luftforurening over byen, indædt kamp om p-pladserne og parkerede biler langs ALLE veje. Det er scenarierne, men sådan behøver det ikke være. Det er ikke en naturlov, men er bestemt af mennesker. Tiden er til at gøre det om. Ud med bilerne og ind med grønne, rekreative byrum, brede cykelboulevarder og få og smalle vejbaner til den kollektive transport. Nedlæggelsen af Bispeengbuen og genskabelsen af Ladegårdsåen er et godt eksempel på et by- og trafikudviklingsprojekt, der sætter mennesker i centrum.

Og her må jeg gå til bekendelse: Jeg er bilist. Vi kan ikke komme udenom bilerne, men vi skal deles om dem. Som medlem af Københavns Delebiler er jeg en glad delebilist og har ovenikøbet medindflydelse på konceptudviklingen. Oven i hatten har jeg ikke bare en men mange biler med fast stamplads i mit nærområde, som jeg kan kalde mine biler.


Kære politikere: Vi har alt for mange biler på Frederiksberg, der bare står og optager plads. De skal erstattes af delebiler med faste p-pladser og el-ladere.

Tone Høybye, Finsensvej


Kære politikere: Vi har alt for mange biler på Frederiksberg, der bare står og optager plads. De skal erstattes af delebiler med faste p-pladser og el-ladere. Derudover skal alle nye og eksisterende boligformer tilbydes tilknytning til en delebilsordning. På den måde vil vi som byboere stadig have let adgang til en bil, samtidig med at vi bidrager til at gøre vores by reelt grøn. Det handler kun om politisk vilje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Barnets 10 bud

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Skal vi glæde os til byens nye vandværk?

Debat

Fri os for granitfliser

Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Annonce