Annonce
Kæledyr

Kampagne: Gratis sundhedstjek af byens seniorhunde og -katte

Mads Grøn og de øvrige dyrlæger fra Amicis Dyreklinik er klar til at give byens seniorhunde og -katte et sundhedstjek. Pr-foto: Michael Vieno
I uge 44 og 45 tilbyder Amicis Dyreklinik i Hostrups Have gratis sundhedstjek af hunde og katte fra seksårsalderen og opefter. Aldersbetingede sygdomme hos hunde og katte kan nemlig sagtens forebygges.
Annonce

Slidgigt, dårlige tænder og forskellige typer af kræftsygdomme er eksempler på lidelser, der rammer ældre hunde og katte. Når en hund eller kat når op i alderen, kan helbredet begynde at svigte. Det giver dårlig trivsel og manglende livskvalitet.

Mange af de aldersbetingede problemer med svigtende helbred kan imidlertid forebygges, fortæller dyrlæge Daniel Futtrup fra Amicis Dyreklinik i Hostrups Have:

- Den almindelige nedslidning af kroppen hos hunde og katte begynder typisk, når de bliver seks-syv år. Selvom de jo ikke kan fortælle, når de har ondt eller lider, kan man sagtens fange dyrenes signaler i tide, forebygge og begrænse sygdommen i at udvikle sig.


Med et sundhedstjek kan vi bedre opdage i tide, om der er noget galt med dyret, og om det er noget, som kræver yderligere undersøgelser.

Mads Grøn


For at sikre familiens kæledyr en bedre tid som senior, tilbyder Amicis Dyreklinik et gratis seniortjek i perioden fra mandag 26. oktober til og med fredag 6. november.

- I dag er en hund eller kat en integreret del af familien, og vi vil kun dyrene det bedste. Derfor behøver vi som ejere heller ikke bare at acceptere, at vores ældre kat eller hund får det dårligere. Med et sundhedstjek kan vi bedre opdage i tide, om der er noget galt med dyret, og om det er noget, som kræver yderligere undersøgelser, siger dyrlæge Mads Grøn fra Amicis Dyreklinik.

Annonce

Fra snude til hale

Under sundhedstjekket undersøges dyret fra snude til hale. Dyrlægen kigger blandt andet efter tandsten og betændt tandkød. Hjerte, øjne og ører tjekkes, ligesom det undersøges, om der er tegn på gigt. Desuden er dyrlægen klar med gode kostråd.

- På samme måde som hos mennesker følger skavanker og svigtende helbred med alderen hos hunde og katte. Nogle symptomer er lette at se, mens andre er sværere at få øje på. Generelt er det en god idé at være opmærksom på en ændret adfærd hos dyret. Det kan være træthed, manglende appetit, ekstra tørst og dårlig ånde, siger Daniel Futtrup og suppleres af sin kollega, Mads Grøn:

- En række af de lidelser, som ældre hunde og katte får, skyldes gigt, problemer med tænderne og risiko for infektioner og kræfttumorer. Desuden er overvægt et problem, der går igen hos et stort antal hunde og katte.

Sundhedstjekket hos Amicis Dyreklinik er som nævnt gratis i uge 44 og 45. Eneste krav er, at dyret skal være fyldt seks år. Der kan bookes tid på tlf. 33 31 32 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce