Annonce
Butiksliv

Kanton 27 gisper efter vejret: Hvis ikke vi snart kompenseres, så lukker vi

De to hovedkræfter bag Kanton 27, Benjamin Weber (t.v.) og Francesco Cunsolo, i selskab med deres hustruer. Foto: Bo Børresen
Skandinaviens eneste schweiziske restaurant er tæt på at måtte dreje nøglen som en direkte konsekvens af coronanedlukningerne og de udeblevne statslige omkostnings- og lønkompensationer.
Annonce

- Vi har akut brug for likviditet. Får vi ikke det, må vi lukke.

Situationen er som sådan ganske simpel men samtidig gravalvorlig for Kanton 27, der med sin centrale placering klos op ad Frederiksberg Station er Skandinaviens eneste schweiziske restaurant.

Kanton 27 har på grund af coronarestriktionerne været tvangslukket siden 9 december 2020. Årets anden nedlukning. Denne gang gør den ekstra ondt. Dels fordi pengereserverne er udtømte, og dels fordi de lovede kompensationer fra regeringens side er udeblevet.


Jeg har simpelthen ingen anelse om, hvordan vores restaurant skal overleve.

Benjamin Weber


Den ene af restaurantens to grundlæggere, Benjamin Weber, fortæller:

- Vi har søgt om dækning af faste omkostninger og fået udbetalt nul kroner. Vi har søgt om  lønkompensation og fået udbetalt nul kroner. Det kommer ikke til at gå godt meget længere. Likviditetsmæssigt er vi i knæ. Snart står der nul kroner på kontoen, siger han og uddyber:

- Vi har betalt vores medarbejdere løn, så de kunne holde jul, ligesom vi jo også hænger på alle de faste omkostninger som forsikringer, husleje, el og varme. De opkrævninger stopper ikke. Heller ikke selvom vi ikke benytter faciliteterne. Vi betaler fuld leje, elektricitet og aconto-varme og er samtidig blevet frataget mulighed for at skabe en omsætning. Det er helt sort.

Annonce

Banket ned under gulvbrædderne

Benjamin Weber fortsætter:

- Det virker desværre heller ikke som om vores brancheorganisation Horesta har nogen særlig gennemslagskraft. Det er meget desillusionerende. Vi er banket ned under gulvbrædderne og har ingen kræfter eller økonomiske ressourcer til at komme i gang igen. Jeg har simpelthen ingen anelse om, hvordan vores restaurant skal overleve, siger Benjamin Weber og tilføjer:

- Når og hvis der på et tidspunkt kommer kompensation fra staten, så kan det være for sent - ikke kun for os men for en lang række virksomheder og brancher. Jeg tror, at det vi oplever, er kendetegnene for mange små virksomheder som vores. Jeg frygter, at konkurserne begynder at rulle ind over samfundet nu.

Annonce

Rejser sagen for minister

Frederiksberg 1. viceborgmester, Jan E. Jørgensen (V), har heller ikke svært ved at få øje på faresignalerne:

- Det er en helt igennem urimelig situation, som Kanton 27 og mange andre tilsvarende små virksomheder står i. Jeg har selv rettet henvendelse til restauranten og tilbudt at rejse sagen over for erhvervsministeren (Dan Jørgensen, red.). Det har man takket ja til, så nu vil jeg snarest muligt stille et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til ministeren. Der er akut brug for likviditet ude i de små virksomheder, understreger Jan E. Jørgensen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce