Annonce
Frederiksberg

Keder du dig allerede? 10 ting du kan lave alene under lockdown

Måske er det et strikkeprojekt, du skal kaste dig over de næste par uger? - Foto: Mads Jensen/Biofoto/Ritzau Scanpix.
Annonce

Det er ikke mere end fire dage siden, at Statsministeren varslede lockdown landet over i et forsøg på at inddæmme smitten af coronavirus. Alle dine arrangementer blev sikkert aflyst, og nu sidder du allerede og keder dig helt vildt, mens du frygter, hvor meget kedsomhed de kommende uger vil bringe med sig. Tag det roligt. Det er slet ikke usundt at kede sig, og nu får du faktisk foræret en mulighed for at dykke ned i projekter, du ikke har haft tid til de sidste mange år. Her kommer ti forslag til, hvad du kan lave alene de næste to uger.

Annonce

1. Ryd op i din computer – indeni og udenpå

Hvor mange mapper med gamle worddokumenter ligger efterhånden og roder rundt på dit skrivebord? Sikkert en hel del. Sæt en dag af til en gennemgå det hele, gem vigtige ting på en harddisk og slet alt det, du aldrig kommer til at åbne igen. Når du er færdig med det, så sluk computeren og gennemgå den udenpå. Tastaturet på din computer kan nemlig være dækket af op til fem gange så mange bakterier som et offentligt toilet. Klamt, ikke? I de kommende uger, får du rig mulighed for at rengøre alle hjørnerne på tasterne, som du rører ved hver dag. Mere veloplagt tidspunkt findes nok ikke! Her guides du gennem rengøring af et computertastatur.

Annonce

2. Ryd op i dit tøj

Du har sikkert en hel skuffe fyldt med tøj, du ikke har haft på de sidste to år. Brug en dag på en gennemgå og prøve det hele. Er der en mulighed for, at glitterblusen får renæssance om nogle år? Hvis nej, så aflevér den i genbrug (ikke hverken i dag eller i morgen, men om et par uger). Hvis ja, så behold den – men læg den væk i en tillukket kasse på loftet eller en bedroller, så den ikke ligger og fylder i skuffen. Til sommer har du sikkert glemt alt om din nedgemte kasse, og så er det, som at få en helt ny garderobe. Smart!

Annonce

3. Strik en sweater

Du troede aldrig, at tiden ville komme til at kaste dig ud i dit eget strikkeprojekt. Men tænk engang - nu er den her. Der findes tonsvis af gratis strikkeopskrifter på nettet, så der er rig mulighed for at strikke den sweater, du altid har ønsket dig.

Annonce

4. Lav hjemmespa

Selvomsorg og selvforkælelse bør stå højest på prioriteringslisten de næste par uger. Lav din egen hjemmespa med ansigtsmasker, hårkur, bodyscrub og duftlys. Har du ingen af delene liggende derhjemme, er her opskrifter til både hjemmelavede ansigtsmasker og en hjemmelavet bodyscrub.

Annonce

5. Flyt om i hjemmet

Du har sikkert i lang tid spekuleret på, hvordan det ville se ud, hvis din sofa stod i det andet hjørne af stuen, eller hvis du flyttede reolen ind i et andet rum. Hvad med at prøve det hele af? Tegn skitser over de forskellige muligheder og prøv dem af én efter én. Du ender sikkert med et hjem, der er mere feng-shui-agtigt, end noget du nogensinde har set i de smarteste boligmagasiner.

Annonce

6. Afrim din fryser

Den kan garanteret næsten ikke lukkes mere, vel? Når du alligevel er i gang med hovedrengøringen, hvad så med at få afrimet fryseren? Er du usikker på, hvordan man egentlig gør det, kan du følge denne guide.

Annonce

7. Lav din forskudsopgørelse

Ordet ‘forskudsopgørelse’ får sikkert hele din krop til at sitre af kedsomhed. Men ærlig talt, jo før du får det gjort, jo bedre. Brug nogle timer på at lave et budget for resten af året og ordne din forskudsopgørelse. Det føles måske endda næsten som at være på arbejde, og så kan du jo fortsætte med at holde fri bagefter.

8. Læg et puslespil

Puslespil er ikke længere kun for børn. Du kan virkelig slå nogle timer ihjel, hvis du tager hul på et af de helt svære med flere tusinde brikker, der allesammen har næsten samme farve.

9. Lav hjemmeyoga

Fitnesscentrene holder lukket, og er du én af dem, der faktisk ikke kan bevæge sig ud af sin lejlighed, så er en løbetur omkring søerne desværre heller ikke en mulighed. Heldigvis er der en motionsform, som hverken kræver redskaber eller særligt meget plads – nemlig yoga. På nettet kan du finde gratis, online guides til yogatimer. Her er bare én af dem.

10. Læs den klassiker

Har du nogensinde læst ’Barndommens Gade’, ’Døden i Venedig’, ’Stormfulde højder’, ’Stolthed og fordom’, ’Robinson Crusoe’, ’Babettes gæstebud’ eller ’Mørkets hjerte’? Sikkert ikke. Nu har du al tid i verden til at kaste dig over de klassikere, som du aldrig har taget dig tid til at læse før. Mange af dem kan findes på bibliotekernes e-reol, så du behøver ikke engang at bevæge dig udenfor for at skaffe dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Læserbrev

Glem ikke p-pladser ved rådhuset

Debat

Nye målebånd til kommunen

Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Annonce