Annonce
Frederiksberg

Kommunal afdelingschef: Taget bliver skiftet

Frederiksberg Kommune har lovet, at taget på Bülowsvej 78 (og på nabobygningen Fuglevangsvej 3) bliver udskiftet. Foto: Bo Børresen
Afdelingschef i By, Byggeri og Ejendomme, Lillian Rasch Madsen, lover, at taget på ejendommen Bülowsvej 78/Fuglevangsvej 3 bliver udskiftet, men mener ikke, at Frederiksberg Kommune har svigtet sit vedligeholdelsesansvar.
Annonce

Beboerne i ejendommen Bülowsvej 78/Fuglevangsvej 3 har i årevis følt, at de har løbet panden mod en mur, når de har henvendt sig til Frederiksberg Kommune angående misligholdelse af ejendommens tag.

Frederiksberg Bladet har stillet seks spørgsmål, som afdelingschef i By, Byggeri og Ejendomme, Lillian Rasch Madsen, her svarer på:

1. Hvorfor har I gennem adskillige år ignoreret beboernes mange henvendelser om dels at udbedre vandskaderne (og ikke blot lave kosmetiske udbedringer/lappeløsninger), og dels at udskifte det utætte tag?

- Jeg er ked af, hvis beboerne har oplevet, vi har ignoreret dem. Frederiksberg Kommune har løbende været i dialog med beboerne, og vi har naturligvis udbedret de skader, der er kommet. Vores gennemgang af det nedfaldne loft viser, at der sandsynligvis har været fejl ved selve opsætningen. Der er ikke noget, der tyder på, at det nedfaldne loft skyldtes problemer med fugt på grund af utætheder i taget. Det ændrer ikke på, at vi er enige med beboerne i, at taget bør udskiftes, ligesom det skal på flere af de kommunale beboelsesejendomme. Det er vi ved at lave en plan for. Beboerne bliver naturligvis involveret i god tid inden, arbejdet udføres.

Læs også: Et mirakel at ingen kom til skade

2. Mener I, at I som ejere har levet op til jeres ansvar om vedligeholdelse af ejendommen?

- Ja, det mener jeg, vi har. Vi har gennemgået taget flere gange, og er enige i, at det skal skiftes ud. Og når der er opstået i skader i ejendommen, har vi udbedret dem.

3. Er der noget I sagen, I burde have håndteret anderledes?

- Først og fremmest skal vi have set nærmere på den fejl, der sandsynligvis er sket ved opsætningen af loftet og talt sammen med det firma, som stod for arbejdet. Og så skal vi naturligvis se på forløbet og overveje, hvad vi kunne have gjort bedre.

4. Hvad vil I foretage jer fremadrettet?

- Beboerne skal kunne leve trygt i deres hjem. Derfor bliver alle de øverste lejligheders lofter nøje gennemgået i de kommende dage. Hvad angår taget, så er det allerede besluttet, at det skal skiftes. Vi er ved at lave en plan for det arbejde.

5. Hvorfor er det lige netop nu, at I har besluttet at taget skal udskiftes og ikke for ét, to eller fire år siden?

- Det er ikke lige netop nu, det er besluttet. Afdelingen har længe arbejdet med en plan for udskiftning og/eller renovering af tage på nogle af kommunens beboelsesejendomme - også for denne ejendom.

6. Hvornår forventer I , at udskiftningen af taget kan igangsættes?

- Der udestår projektering og udbud af opgaven, da kommunen er forpligtet til at sende denne type opgaver i udbud. Under forudsætning af at der opnås enighed om at afsætte de nødvendige midler i forbindelse med budgetforhandlingerne, så forventes det, at arbejdet vil kunne igangsættes næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Læserbrev

Glem ikke p-pladser ved rådhuset

Debat

Nye målebånd til kommunen

Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Annonce