Annonce
Frederiksberg

Kommunalpolitiker: Frederiksberg har styr på hygiejnen

Ifølge Merete Winther Hildebrandt (K) har Frederiksberg Kommune styr på sit sundhedsberedskab. Foto: Torben Huss/Ritzau Scanpix
Annonce

Indlægget er et udtryk for skribentens egen holdning.

Læserbrev: Nu, hvor tallene for antal indlagte og nye smittede med covid-19 tilsyneladende og forhåbentlig har nået et stabilt og nedadgående niveau, er det vigtigere end nogensinde før, at vi ikke slækker på de forebyggende forholdsregler. Herunder især at holde afstand og opretholde en god (hånd)hygiejne.

Der har i den forbindelse været et helt naturligt fokus på, hvad de forskellige kommuner gør. Har de for eksempel et hygiejneberedskab, og har de en hygiejnesygeplejerske ansat? På nuværende tidspunkt er det ni ud af 98 kommuner, der har det, og der er Frederiksberg naturligvis iblandt.

Frederiksberg har i flere år og længe før den nuværende pandemi haft og har fortsat ansat en specialuddannet hygiejnesygeplejerske, som med ansættelse i hjemmeplejen har undervist og vejledt i korrekte hygiejneprincipper og har hermed haft en meget vigtig forebyggende funktion.

Under den igangværende pandemi har hun været fast tilknyttet kommunens sundhedsberedskabsgruppe og rådgivet dem i deres vigtige arbejde med at forebygge, at smitten bredte sig på vores plejecentre, i hjemmeplejen og på døgnrehabiliteringsafsnittet. Alle steder, hvor nogle af vores allermest udsatte borgere er.

Det høje fokus på netop god hygiejne har formentlig været med til at forhindre, at smitten har spredt sig ukontrolleret blandt vores allersvageste medborgere.


Det høje fokus på netop god hygiejne har formentlig været med til at forhindre, at smitten har spredt sig ukontrolleret blandt vores allersvageste medborgere.

Merete Winther Hildebrandt (K)


I vores institutioner har hun i tæt samarbejde med kommunens børne- og ungelæge varetaget vejledning af og støtte til lærerne og pædagogerne i denne specielle og udfordrende tid.

Så vi har et godt og velfungerende hygiejneberedskab på Frederiksberg, hvilket både nu og fremover er vigtigt, da det på nuværende tidspunkt er helt uvist, hvor længe vi skal leve med covid-19 i samfundet.

Vi kan og skal ikke forebygge alt, men hvis vi med rettidig omhu fra kommunens side kan forebygge unødvendig sygdom, er vi godt stillet. Også i fremtiden, og når vi har lagt covid-19 bag os og vender tilbage til en mere normal hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Klumme

At vente på døden

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Klumme

Historiens store viskelæder

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Septembers himmel

Annonce