Annonce
Frederiksberg

Kommunens misligholdte loft gav efter: Et mirakel at ingen kom til skade

Højgravide Kastania Kristensen er stadig chokeret over det nedstyrtede loft i hendes og kærestens soveværelse. Foto: Bo Børresen
Der var heldigvis ingen hjemme hos Kastania og Peter, da deres soveværelsesloft natten til mandag faldt ned. Ejendommens beboere er både i chok og i oprør. De har i årevis tryglet ejeren, Frederiksberg Kommune, om at få det utætte tag på Bülowsvej udskiftet.
Annonce

I otte år har beboerne i de øverste lejligheder på Bülowsvej 38/Fuglevangsvej 3 levet med vandskader som følge af et utæt tag. I alle årene har de råbt op om, ja nærmest bønfaldet beboelsesejendommens ejer, Frederiksberg Kommune, om at få udskiftet taget.

- Det er kommunens ansvar - og deres ansvar alene - at misligholdelsen er kommet så vidt, at vi nu lever med et tag, der er til stor fare for beboerne, siger formanden for beboerrepræsentationen, Dorothy Tholstrup, og fortsætter:

- Vi har gang på gang på gang gjort opmærksom på misligholdelsen og appelleret til, at taget skulle udskiftes, da vi gentagne gange har haft massive og omfattende vandskader i de øverste lejligheder. Men hver gang er det endt med uholdbare lappeløsninger.

Læs også: Kommunal afdelingschef: Taget bliver skiftet

Natten til mandag gik det så galt i en af lejlighederne på Bülowsvej 38, hvor højgravide Kastania Kristensen bor med sin kæreste, Peter Mylner, og parrets hund og kat. Til alt held var kun katten hjemme, og den befandt sig ikke i soveværelset, hvor gipsloftet slap sit greb og styrtede ned med et brag.

Annonce

Var ikke sluppet levende fra det

Kastania Kristensen fortæller:

- Heldigvis var vi ikke hjemme. Havde vi befundet os i soveværelset, da loftet faldt ned, var vi ikke sluppet levende fra det. SSG Skadeservice, som besigtigede vores lejlighed morgenen efter, fortalte, at hver af de nedstyrtede gipsplader vejer op til 90 kilo, siger Kastania Kristensen.

Det var dette syn, der ventede Kastania og Peter, da de vendte hjem til lejligheden på Bülowsvej i mandags. Privatfoto

Hun oplyser, at de de seneste to et halvt år har kunnet konstatere, hvordan deres loft har sejlet af vand:

- Da det var værst for to et halvt år siden, løb der vand ned fra loftet, når vi trykkede på det. Vi fik det "repareret" i januar 2019, men i stedet for først at udbedre den meget tydelige vandskade, så smed håndværkerne bare mørtel og hønsenet på det våde loft og dækkede det hele til med gipsplader og maling. Som at sminke et lig, beskriver Kastania Kristensen.

Annonce

Hvor galt skal det gå?

Dorothy Tholstrup supplerer:

- Jeg har boet i ejendommen i fire år. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg som formand for beboerrepræsentationen har henvendt mig til kommunen. Der sker bare ingenting. For to et halvt år siden anmeldte vi en vandskade i loftet i opgangen på Bülowsvej. Men igen. Kommunen foretager sig intet, og vandskaden er der stadig, fastslår hun og fortsætter:

- Det var et mirakel, at ingen kom til skade hos Kastania og Peter. Men hvor galt skal det gå, før situationen bliver taget alvorligt, og der bliver bevilliget et tagskifte?, spørger beboerformanden ledende og tilføjer:


Det er dybt uacceptabelt og foruroligende, at vi fortsat skal stille os tilfredse med lappeløsninger på så alvorligt og tilbagevendende et problem, der nu viser sig også at være livsfarligt.

Dorothy Tholstrup


- Det er dybt uacceptabelt og foruroligende, at vi fortsat skal stille os tilfredse med lappeløsninger på så alvorligt og tilbagevendende et problem, der nu viser sig også at være livsfarligt. Taget skal skifte. Det skulle være sket for længst. Vores tålmodighed holder ikke længere til dialog. Nu må der ske handling.

Annonce

Jeres tag bør udskiftes

Mens handlingen fra Frederiksberg Kommunes foreløbig er udeblevet, så har teamkoordinator i kommunens afdeling for By, Byggeri og Ejendomme, Sune Vinfeldt Svendsen, erkendt, at noget meget snart bør gøres.

I en mail sendt til beboerformand, Dorothy Tholstrup, som Frederiksberg Bladet er kommet i besiddelse af, konkluderer Sune Vinfeldt Svendsen afslutningsvis:

- Det er således vores vurdering og anbefaling, at taget på jeres ejendom udskiftes, og at dette fortsat er et meget presserende behov. En fortsat udskydelse af dette projekt vil forventeligt resultere i yderligere akutte skader, som vi har set det inden for de sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Læserbrev

Glem ikke p-pladser ved rådhuset

Debat

Nye målebånd til kommunen

Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Annonce