Annonce
Debat

Kommunens omstilling til bæredygtighed: Skal ses i større billede

Annonce

Læserbrev: Ambitioner, når det gælder omstilling til bæredygtighed, må hilses velkommen. Det er glædeligt, at Frederiksberg Kommune ønsker at være med helt fremme som et laboratorium for en ny livsstil og nye omstillings- og samarbejdsfora.

Kommunen har vedtaget Frederiksbergstrategien. Kommunen deltager i DK2020-projektet støttet af Realdania og med Concito som sekretariat, og kommunen har i øvrigt – som Københavns Kommune – tilsluttet sig det FN-relaterede initiativ 'The Shift'.

Skal hensigtserklæringerne ikke forblive indendøre på rådhuset og kun bevæge sig uden for rådhusets mure via internet eller på glittet papir med smukke fotos, så må det samlede omstillingsprojekt fremstilles på en måde, så det appellerer til og understøtter, hvad der allerede er i gang rundt i byen.


Som en kommune beliggende midt i København bliver det også nødvendigt at analysere på de store regionale linjer.

Niels Johan Juhl-Nielsen, senior advisor


”En ny for alle” lyder rigtig. Men hvordan vil kommunen sammen med lovgiverne gå op imod kapitalfondes og pensionsfondes opkøb af ejendomme i kommunen? Hvilket overblik har kommunen i det hele taget over fondenes invasion i byen?

Som en kommune beliggende midt i København bliver det også nødvendigt at analysere på de store regionale linjer. Hvordan forbinder vi by og land på en måde, så der også udvikles en større robusthed, hvad angår føde. Måske giver det ikke mening isoleret kun at se på Frederiksberg Kommune, men snarere at tage udgangspunkt i regionen?

Hvordan vil kommunen understøtte lokale borgerinitiativer til samarbejder om eksempelvis energifællesskaber, soltag med videre?

Kommunen har tidligere været engageret i at uddanne klimaambassadører, der kunne vejlede familierne til energibesparelser. I en kommune, som måske har en levefod, der svarer til, at vi havde fire, fem planeter til rådighed, ville det måske være relevant nu at uddanne omstillingsambassadører, som over en bred front kan vejlede familierne vedrørende forbrug, rejser, transport, energiforbrug med videre.

Endelig vil jeg fremhæve, at vi med den globale opvarmning står med en væsentlig og omfattende folkeoplysningsopgave. Gode eksempler på omstilling må vi have på bordet fra hele verden – mon ikke der her kan hentes gode bidrag fra vort lokale universitet og CBS?

Annonce
Annonce
Klumme

Ikke mere Fucking

Annonce
Annonce
Debat

Samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ved siden af: Meyers åbner forsamlingshus

Byliv

Coronatest uden tidsbestilling

Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Annonce