Annonce
Nytårshilsen

Kongen Vender Tilbage – sæt kryds ved 2021

Martin Dahl, direktør i Frederiksbergfonden
Annonce

NYTÅRSHILSEN: Midt i en årsskifteperiode med blæst, mørke og nedlukning skete der pludselig noget uventet: ”Sæt kryds i kalenderen i juli 2021, når ’Sommer i Haveselskabet’ vender tilbage!” skrev restauratør Jakob Mielcke om sit program med toppen af danske og internationale musikere i 20 dage med behøring mad- og vinkurv til billetten.

Vender tilbage… jeg kom til at tænkt på undertitlen til en Ringenes Herrer-film Kongen Vender Tilbage, hvor de mørke kræfter i Gondor ender, og Aragorn bliver kongen i en lys tid med velstand, fred og fordragelighed. Måske er det ikke helt forkert – godt hjulpet af vaccinen – at der er grund til at glæde sig til 2021? Sommer i Haveselskabet er blot en af mange blomster i en stor og farverig buket, som kultur-innovatører sidder i vintermånederne og binder sammen til os alle 105.000 sjæle på Frederiksberg og mange flere omkring os.

Frederiksberg blev på en fantastisk måde skabt som dansk slots- og havehistories fineste morskabspark, fordi Kong Frederik VI ville more sig sammen med Europas herskere med at fremvise både fjerne naturfænomener og eksotisk arkitektur fra sin robådsrejse på kanalerne.

Kongehaven forandredes fra et stiligt og pompøst sted til det sjove sted, og det bredte sig gennem århundreder til alle samfundslag, som siden fik Alhambra, Josty, Lorry’s Etablissementer, Alléenberg og mange andre haveserveringssteder. Og i 1900-tallet og frem til i dag ikke mindst scenekunstens mangesidede udfoldelser på teatrene godt ledsaget at gastronomiens herligheder de seneste 10-20 år.

”Det er vigtigt for mig, at der findes kulturtilbud som fx museer, biblioteker, spillesteder og teatre i mit lokalområde”. Det svarede næsten alle adspurgte på Frederiksberg, at de var enige i ved en undersøgelse i 2019, hvilke var langt mere end for gennemsnitsdanskeren. Kulturen er vigtig, der hvor vi bor.


Økonomer siger: Cash is King. Her på Frederiksberg siger vi: Kulturen er Kongen.

Martin Dahl


Derfor er Nordfrederiksbergs ’Urban 13’ under Bispengbuen, MedborgerCentret på Nordens Plads, torvedage på Værnedamsvej, handelsdage på Peter Bangs Vej eller udstillinger med loppemarked på Godthåbsvej meget mere end lejlighedsvise kultursteder. De efterkommer ønsket om, at vi alle på Frederiksberg bor der, hvor også kulturen bor.

Økonomer siger: Cash is King. Her på Frederiksberg siger vi: Kulturen er Kongen. Og endda på en særlig dobbelt måde, fordi det rent faktisk var en virkelig konge, som blev definerende for grundfortællingen om morskabens sted, OG fordi vedligeholdelsen og udskiftningen af den gamle kultur med den nye sker hele tiden, som præmis for at kulturen fastholder sin værdi og tiltrækningskraft.

Sæt bare det STORE kryds i hele kalenderen for 2021. Kulturen vender tilbage, når Bloom, Frederiksberg Festspil, FRB Stage, BørnefestiBal, CPH Cooking, Stella Polaris, Sankt Hans i Frederiksberg Have, FRB Dage, Carpark, Juicebox, Golden Days, Bas Under Buen og alt muligt andet udfolder sig.

Og når sommer erstattes af efterår, har vi et kommunalvalg at se frem til. Det må også gerne handle meget mere om kulturen som det, der binder os sammen på Frederiksberg. Og handle mindre om alt det, som ikke kan besluttes i kommunalbestyrelsessalen, fordi Frederiksberg er en del af noget større. Blot en velment opfordring.

Kulturen er Kongen, og kongen vender tilbage i 2021. Venlige ønsker om et godt og morsomt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce