Annonce
Debat

Konservative svigter vores butikker

- Jeg foreslog for flere måneder siden, at byrådet sænkede eller helt fjernede den såkaldte dækningsafgift på erhvervslokaler, skriver Lars Berg Andersen (LA). Foto: Bo Børresen


Annonce

Læserbrev: I et indlæg i Frederiksberg Bladet 21. oktober advokerede folketingsmedlem Katarina Ammitzbøll (K) for at hjælpe de lokale og coronatrængte butikker og spisesteder på Frederiksberg ved at sænke selskabsskatten. I Liberal Alliance er vi enige i, at de lokale erhvervsdrivende trænger til en håndsrækning, ligesom vi er enige i, at (også) selskabsskatten er alt for høj.

Problemet er blot, at selskabsskatten skal sænkes af Folketinget, og her har vi desværre et rødt flertal, der har travlt med at uddele vælgergaver, for høje skatter og gøre Danmark fattigere ved at mindske antallet af arbejdspladser.

Til gengæld kan blå partier snildt lette dagligdagen for lokale virksomheder dér, hvor vi sammen har flertal i byrådet. Det gælder for eksempel her på Frederiksberg, og jeg foreslog for flere måneder siden, at byrådet sænkede eller helt fjernede den såkaldte dækningsafgift på erhvervslokaler. Det er en skat, som 61 af landets kommuner helt har afskaffet, og som gør særligt ondt på erhvervsdrivende på Frederiksberg, fordi vores mursten er vurderet meget højere end så mange andre steder.

Venstre støttede os, men Det Konservative Folkeparti - altså Katarina Ammitzbølls lokale partifæller - havde mere travlt med at skrue op for en masse kommunale udgifter. Så der kom desværre ingen håndsrækning til de coronatrængte butikker, spisesteder og andre virksomheder på Frederiksberg.

Faktisk minder forløbet om de efterhånden mange gange, konservative på Christiansborg har tordnet mod boligskatterne og især grundskylden - men alligevel ikke har villet sænke den her på Frederiksberg, hvor grundskylden ellers er allerhøjest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce