Annonce
Spørg Os

Kraftig beskæring i Lindevangsparken sker for at minimere hashhandel

Frederiksberg Kommune har foretaget en kraftig beskæring af buske og træer i Lindevangsparken for bl.a. at sikre indkig til parken. Foto: Julie Stougaard
En læser har skrevet til Spørg Frederiksberg, da hun undrer sig og er bekymret over den kraftige beskæring i Lindevangsparken. Ifølge Københavns Politi er det en gammel aftale, man har lavet med kommunen, for at mindske hashhandlen i parken.

En læser har skrevet til Spørg Frederiksberg, da hun er meget bekymret over, at Frederiksberg Kommune har været i gang med en kraftig beskæring af buske og træer i Lindevangsparken. Hun frygter nemlig, at det vil få småfuglene til at forsvinde fra området.

Men det viser sig, at der er flere årsager til den kraftige beskæring. En af dem er, at parken tidligere har været meget plaget af hashhandel. Københavns Politi oplyser til Frederiksberg LIV, at de derfor for flere år siden opfordrede Frederiksberg Kommune til at beskære buskadset i parken, så man kunne kigge hen over det. I dag er der ifølge politiet meget få sager i parken, men de kommer stadig meget i området.

- Vi har været på knap 100 tilsyn i Lindevangsparken og det omkringliggende område i det seneste år. Det sker, at vi får tip om hashsalg, og vi prioriterer anmeldelserne og visiterer mistænkte sælgere, siger leder af Nærpoliti Frederiksberg-Valby, Trine Fisker.

Annonce

Ser voldsomt ud

Udover interessen i at holde hashhandlen i parken nede, så er den anden årsag til den kraftige beskæring, at man ønsker at give træer og buske de bedste vækstbetingelser. Det oplyser Frederiksberg Kommunes By-, Kultur- og Miljøområde, som forklarer, at det er beskæringssæson for buske og træer nu, og at der derfor beskæres i hele Frederiksberg Kommune i denne tid.


Vi har været på knap 100 tilsyn i Lindevangsparken og det omkringliggende område i det seneste år.

Trine Fisker, leder af Nærpoliti Frederiksberg-Valby


'Lindevangsparken har langs den sydlige og vestlige side flere forskellige buske, som alle sammen vokser forskelligt. For at holde buskene i ave, og sikre indkig til parken, beskæres de kraftigst voksende buske med jævne mellemrum', forklarer forvaltningen i et skriftligt svar.

Hos By-, Kultur- og Miljøområdet er man enig i, at det kan se voldsomt ud, når man fjerner det meste af en busk, men de lover, at busken vil skyde igen og allerede stå tæt i løbet af sommeren.

De tilføjer, at kommunen aldrig beskærer alle buske i samme sæson i Lindevangsparken for at sikre, at der altid er masser af plads for fugle til at yngle og skaffe føde.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce