Annonce
#HvorErDerEnVoksen

KRONIK: Borgmesteren fornægter og negligerer virkeligheden ude i daginstitutionerne

Lokale forældre kæmper for endnu bedre minimumsnormeringer under overskriften #HvorErDerEnVoksen
Christina Sylvest-Noer fra Frederiksberg er mor til tre, og aktivist i Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen. Christina skriver på FrederiksbergLIV.dk og i Frederiksberg Bladet med fokus på bevægelsens arbejde for endnu bedre minimumsnormeringer i kommunens daginstitutioner samt masser af perspektiver på det gode børneliv.

De lidt halvtrætte kæder, eftergiver en monoton klagesang, fra hver gang gyngen suser frem og tilbage. Min lille dreng griner inderligt, mens hans hænder ryster og fødderne vipper af bare fryd. Rundt omkring mig leger en masse børn, nogle dekorerer små fine sandkager og andre besætter borgen, for dernæst at suse ned af rutsjebanen med et hvin.

Legepladsen er blevet så fin, efter den er blevet renoveret og for hver gang vi kommer herhen, møder vi altid en begejstring og glæde fra dets besøgende, som alle ytre at “Vi har det så godt, her på dejlige Frederiksberg”,om vi så har dette, må være op til den enkelte læser at vurdere. Forstå mig ret, jeg holder uendelig meget af min by, selve byrummet, det kulturelle liv og de overordnede rammer. Men skrabes der lidt i mørtlen og kigger man ind hist og her, så er der områder, der virkelig halter efter, og det er på trods af, at Frederiksberg på så mange måder er en foregangskommune.


Annonce

Så på mange måder indtræder Frederiksbergs Borgmester Simon Aggesen i rollen som Mads Skjern, der med fuld fornægtelse negligerer den virkelighed, der er i Frederiksbergs daginstitutioner


Tilbage i april 2019, afholdte #HvorErDerEnVoksen, sin første landsdækkende demonstration og Frederiksberg var rigtig godt repræsenteret, hvorfra jeg ved dette - fordi jeg var hovedarrangør bag “Barnevognsmarchen”. Den march hvor over 5000 borgere gik ad Frederiksberg Allé i kampen for minimumsnormeringer i børnehøjde.

Pressen åd det råt

Knap nok var jeg kommet hjem fra demonstrationen før Frederiksbergs nyindsatte borgmester, Simon Aggesen gik ud, med store armbevægelser og proklamerede, at Frederiksberg ville være den første kommune i Danmark til at indfører minimumsnormeringer.

Medierne åd dette råt og gav store mængder taletid, for det var flotte ord, fra den nye borgmester. For at minde ham om at byens børn nu regnede med ham, modtog han sidste år to malerier. Malerier som var malet af byens børn under en demonstration for reelle minimumsnormeringer.

Desværre viser det sig at Frederiksberg alligevel ikke den første kommune til at indføre minimumsnormeringer. Flere kommuner melder nu, at de allerede vil indføre dem i 2021 og på trods af, at Frederiksberg fortsat har de dårligste normeringer i Storkøbenhavn, så er papirsnormeringerne på Frederiksberg med det ny budgetforlig kun fremrykket et år, til 2023.

Desværre for de forskellige kommuners børn, heriblandt os Frederiksberg, er den opgørelse for “minimumsnormeringerne” som kommunerne vælger at anvende, slet ikke beregnet til at opgøre forholdet mellem børn og voksne i institutionerne. I stedet er det DSTs tals gennemsnitslige indekstal, som fortæller noget om de penge kommunen bruger på børnene i deres daginstitutioner og derfor siger tallene på ingen måde noget om den egentlige normering i hver enkelt institution.

Annonce

Appel til Laura Lindahl

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksens lokalafdeling Frederiksberg, har flere gange appelleret til Børneudvalgets formand Laura Lindahl og Borgmester Simon Aggesen om, at kommunen istedet anvender en model der skaber gennemsigtighed og fortæller hvad den reelle normering i daginstutionerne er.

Svarerne herpå er blandt andet, at der allerede er tilført historiske midler så “det går jo godt”. Dette er et svar, der kommer af, at man på Frederiksberg nu, endelig, fristes man til at sige, tilføjer midler til et hårdt udsultet daginstitutionsområde. At det så er historisk at man endelig tilfører midler, frem for at spare, det siger mere om den politiske strategi end den egentlig handling.

Så på mange måder indtræder Frederiksbergs Borgmester Simon Aggesen i rollen som Mads Skjern, der med fuld fornægtelse negligerer den virkelighed, der er i Frederiksbergs daginstitutioner. En virkelighed hvor utrolig dygtigt pædagogisk personale knokler for at opretholde en hverdag for børnene, efter bedste evne mens de styrter rundt i sådan en grad at de alle burde få sponseret løbesko og overrakt guldmedaljer for deres heltemodige indsats.

Samtidigt er det børnene der bliver de helt store tabere og for hver dag hvor der ikke handles tilstrækkeligt og man i stedet stiller sig til takke med “små” håndører, der er der børn ude i institutionerne som ikke ses, ikke høres og som ikke trives. Det handler om mennesker, små vigtige mennesker som hverken må eller kan vente.

"Desværre viser det sig at Frederiksberg alligevel ikke den første kommune til at indføre minimumsnormeringer. Flere kommuner melder nu, at de allerede vil indføre dem i 2021 og på trods af, at Frederiksberg fortsat har de dårligste normeringer i Storkøbenhavn, så er papirsnormeringerne på Frederiksberg med det ny budgetforlig kun fremrykket et år, til 2023", skriver Christina Sylvest-Noer i denne tredje af fire kronikker.
Annonce
Annonce
Alarm112

Skudoffer i vandpibecafé færdedes i miljø omkring bander

Annonce
Annonce
Alarm112

Efter skyderi på vandpibecafé: Mand fortsat i kritisk tilstand

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Månedens Buket: Hos Naim går man altid ud af butikken med et smil på læben

Alarm112

Ung mand ramt af skud på vandpibecafé i København

Alarm112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

LIVe

FrederiksbergLIV bringer uenigheder sammen: Samtale om minimumsnormeringer sendes LIVE på Facebook

Indland

PORTRÆT: S-advokat rykker ind på borgmesterkontoret

Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Politik

Socialdemokratiet tager overborgmesterposten i København

Indland

S sætter en stopper for 112 års K-dominans på Frederiksberg: Michael Vindfeldt er ny borgmester

Byliv

Når Frederiksberg Bladet kan, så kan jeg vel også: Mød Miss Bodil

Byliv

Pernille blev påkørt: Nu søger hun kvinden, der var vidne til ulykken

Indland

Bookmaker hælder knebent til Aggesen-afgang på Frederiksberg

#72 timer

Fra tømrer til hjemløs: Carsten skal leve på gaden i 72 timer

Indland

Komponist og pianist Svenn Skipper er død 74 år gammel

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Konkurrence

Konkurrence: Vind malebøger med Frederiksbergs gadekunst

Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

KULTUR

Kirke inviterer til gudstjeneste under åben himmel

Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Indland

København Zoo opgiver pandaparring for i år

Annonce